ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Χειρουργός κ. Ιωάννης Μελισσάς είναι Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι Διευθυντής της Μονάδας Χειρουργικών Μεταβολικών Νόσων-Παχυσαρκίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Γεννήθηκε στα Χανιά όπου και τέλειωσε την βασική και μέση εκπαίδευση. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε για 8 χρόνια σε έμμισθες θέσεις στο Γιοχάννεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης διορίστηκε σε θέση επίκουρου Καθηγητή το 1988, εξελίχτηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2006 στη βαθμίδα του Καθηγητή.
Από το 1992 ασχολείται με την Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική και είναι συνιδρυτής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και ο πρώτος Πρόεδρός της από το 1998 έως το 2004. Το 1995 ίδρυσε και διευθύνει την Μονάδα Μεταβολικής Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και έχει εφαρμόσει πρωτοποριακά όλες τις επεμβάσεις απώλειας βάρους και θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Μελισσάς ήταν Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (IFSO) τα έτη 2006 – 2007, Μέλος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου αυτού Οργανισμού από το 2001 και σήμερα είναι μόνιμο μέλος του Board Of Trustees του IFSO. Είναι Μέλος της εκδοτικής επιτροπής του Αμερικανικού περιοδικού Surgery of Obesity and Related Metabolic Disorders (SOARD) και συνεκδότης του Διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Obesity Surgery.

Ο κ. Μελισσάς είναι Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Harvard, Mount Sinai και USC των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Genoa της Ιταλίας και στο Πανεπιστήμιο Witwatwrsrand της Νοτίου Αφρικής. Έχει προσκληθεί για διαλέξεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια, στο Clinical Congress του American College of Surgeons και στη Russian Academy of Science.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλ. 2810 392387
Φαξ 2810 542090
Ιστοσελίδα: www.imelissas.gr
e-mail: melissas@med.uoc.gr

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ:
  • ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ