ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης το  1986.
Εισήχθηκα μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή  του Πανεπιστημίου Κρήτης με σειρά επιτυχίας 1ος.
Αποφοίτησα  το 1993.
Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό ως Ιατρός.
Εκπλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, Νομού Ρεθύμνου.
Κατά το διάστημα αυτό ήμουν αποσπασμένος στην Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Ρεθύμνου. Συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες του Τμήματος (Εξωτερικά Ιατρεία, Χειρουργεία, Τμήμα) καθώς και στις εφημερίες των επειγόντων περιστατικών (Ορθοπεδική και Χειρουργική).
Εκπαιδεύτηκα στην γενική χειρουργική και στην χειρουργική θώρακος και καρδιάς στο Γ.Π.Ν.”Γεώργιος Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης.
Μετεκπαιδεύτηκα ως Κλινικός Συνεργάτης (Clinical Fellow) στο Θώρακο- καρδιοχειρουργικό τμήμα  του Νοσοκομείου Royal Brompton Hospital του Λονδίνου, καθώς και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Εκπαιδεύτηκα  στις τεχνικές ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής καρδιάς ( Minimal Invasive Cardiac surgery) στην Κλινική Καρδιάς θώρακος αγγείων του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου Johannes Gutenberg, στο Mainz  Γερμανίας.
Εργάστηκα ως Επιμελητής  στην Καρδιο-θωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου από τον Ιανουάριο του 2005 έως Μάρτιο 2009.
Κατά το διάστημα της παραμονής μου εκεί ξεκίνησε η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής και πραγματοποιήσαμε 180 χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς τακτικές και επείγουσες.
Από τον Μάρτιο του 2009 εργάζομαι ως ιδιώτης και μαζί με την ομάδα μου πραγματοποιούμε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στην ιδιωτική κλινική Creta Interclinic.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 22, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλ.: 2811-107481
Κινητό: 6945460806
Fax: 2811-107481
e-mail: tgxenikakis@yahoo.gr

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: