Ιατρικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ “Απεικόνιση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Ημερίδας για την “Απεικόνιση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα” που οργανώθηκε από την Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης, το Σάββατο 31/3 στο Ρέθυμνο. Στην εκδήλωση, που μεταδιδόταν παράλληλα ζωντανά και από το Διαδίκτυο, συμμετείχαν επιστήμονες απ’ όλη την Κρήτη και από την Αθήνα, στην πλειοψηφία τους Ακτινολόγοι, Ενδοκρινολόγοι και Κυτταρολόγοι, αλλά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων.

Οι ομιλίες κάλυψαν με επιτυχία ολόκληρο το φάσμα των απεικονιστικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση, την αξιολόγηση της θεραπείας και τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών με θυρεοειδοπάθειες. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι τεχνικές εξέτασης, τόσο οι κλασικές, όσο και οι περισσότερο σύγχρονες όπως η ελαστογραφία και το PET/CT και αναλύθηκαν διεξοδικά οι ενδείξεις, οι δυνατότητες και οι περιορισμοί τους. Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση γύρω από τα αντικείμενα που αναπτύχθηκαν και από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, εφαρμόσιμα στην καθημέρα κλινική πράξη προς όφελος της ανιμετώπισης των ασθενών.

Το Δ.Σ. της Ακτινολογικής Εταιρείας Κρήτης και η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας, ευχαριστούν όλους τους συντελεστές, της κατά κοινή ομολογία, επιτυχούς διοργάνωσης. Ιδιαίτερα, ευχαριστούν τους συνέδρους που ήρθαν από την Αθήνα και μας μετέφεραν τη δική τους εμπειρία και τους προβληματισμούς τους. Πάγια δέσμευση της εταιρείας είναι η διοργάνωση και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, συμβάλλοντας στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ακτινολόγων και των ιατρών συναφών ειδικοτήτων του νησιού μας.

Write A Comment