Άνδρας

ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΣΑΪ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ραδιενεργά νανοσωματίδια από χρυσό και χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι, μπορούν να συρρικνώσουν έως 80% τους όγκους του καρκίνου του προστάτη σε πειραματόζωα, αποτελώντας έτσι μία εν δυνάμει εναλλακτική θεραπεία με λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους σε σχέση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, καθώς πλήττει παράλληλα και υγιή ζωτικά όργανα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής τους Δρ Κατές Κάτι και Κάθι Κάτλερ, που δημοσίευσαν τη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο να επιτίθενται στους όγκους, αξιοποιώντας νανοσωματίδια χρυσού και ουσίες που εξάγουν από τα φύλλα του τσαγιού.

Η νέα θεραπεία απαιτεί χιλιάδες φορές μικρότερες δόσεις από την χημειοθεραπεία και δεν κάνει ζημιά σε άλλα όργανα και κύτταρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία συγκεκριμένη ουσία του τσαγιού έλκεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Όταν αυτή η ουσία συνδυαστεί με ραδιενεργά νανοσωματίδια χρυσού, τότε αυτά κατευθύνονται αμέσως στα σημεία των όγκων και τους καταστρέφουν πολύ αποτελεσματικά.

Η εναλλακτική θεραπεία θεωρείται πιο αποτελεσματική ιδίως στην περίπτωση των επιθετικών όγκων, όταν η παραδοσιακή χημειοθεραπεία συχνά αποτυγχάνει να σταματήσει την εξάπλωσή τους. Για την εισαγωγή των νανοσωματιδίων αρκούν μία ή δύο ενέσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέσα σε ένα μήνα περίπου τα νανοσωματίδια είτε μειώνουν σημαντικά το μέγεθος των καρκινικών όγκων, είτε και τους εξαφανίζουν τελείως, αρκεί τα νανοσωματίδια να έχουν το σωστό μέγεθος και τις κατάλληλες ραδιοχημικές ιδιότητες. Τα νανοσωματίδια έχουν ζωή μόνο 2,7 ημερών και η ραδιενέργειά τους εξαντλείται πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Οι ερευνητές έκαναν ήδη τις σχετικές επιτυχείς δοκιμές σε ποντίκια. Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε σκύλους με καρκίνο του προστάτη, προτού η νέα τεχνική δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Η μέθοδος θα μπορούσε πιθανώς να αξιοποιηθεί και εναντίον άλλων στερεών όγκων, πέρα από αυτούς του προστάτη.

ΠΗΓΗ: health.in.gr

Write A Comment