Ομορφιά

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΑΝΑΓΚΗ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, οι Επεμβάσεις Αισθητικής παρουσιάζουν συνεχώς αύξηση σε ασθενείς πάνω από 65 τα τελευταία 10 χρόνια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια κυρίως όσοι γεννήθηκαν την δεκαετία του ’40, η λεγόμενη γενιά των “baby boomers”. Επίσης είναι υγιείς, δουλεύουν και θέλουν η εμφάνιση τους να συμβαδίζει με την ψυχολογία τους. Από την στιγμή μάλιστα που οι επεμβάσεις είναι ασφαλείς, οι ασθενείς δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κάτι που θα βελτιώσει την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα της ζωής τους.

Στο παρελθόν, όλοι όσοι ήταν πάνω από κάποια ηλικία θεωρούνταν γέροι και ανήμποροι. Σήμερα όμως, στην εποχή του Viagra, αυτό έχει αλλάξει… Άνθρωποι στη σύνταξη είναι πλήρως ενεργοί, σεξουαλικά και επαγγελματικά και αυτό είναι μια κατάκτηση όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία, αλλά δημιουργεί νέα δεδομένα οικονομικά και κοινωνικά.

Όπως φαίνεται μάλιστα από τα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των ανδρών πάνω από 65 αυξάνεται συνεχώς με ρυθμό διπλάσιο από ότι στις γυναίκες. Οι άνδρες αυτοί έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας από ότι στο παρελθόν και είναι πλήρως κοινωνικοποιημένοι. Ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό τους και θέλουν να «αρέσουν».

 

 

 

*Ο Ιωάννης E Λιαπάκης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (ΕBOPRAS) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης

OpsisClinical Πλαστική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική, Ανωγείων 48, 71304, Θέρισσος, Ηράκλειο Κρήτης

Τ: 2810252452

http://www.myplasticsurgery.gr

 

 

 

Write A Comment