Ειδήσεις

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου τα νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο με προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι γιατροί απο την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ξεκινούν επ’αόριστον επίσχεση εργασίας.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων αναφέρονται τα εξής :

“Στις σημερινές συνθήκες απόγνωσης για τον ελληνικό λαό, με ανασφαλιστο το πανω από το 30% του πληθυσμού , η υπεράσπιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της κοινωνίας.

Είναι γνωστο ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποτελούν το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό που εργάζεται στο ελληνικό δημόσιο. Είναι όλοι μάχιμοι και εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες στην προσπαθεια τους να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που ξεπερνουν το 40%.

Η απόφαση της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 18% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, αποδεικνύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο το κατάντημα των υποτελών της τρόικας που δήλωναν προεκλογικά ότι δεν θα θίξουν τα ειδικά μισθολόγια και τώρα τα κατακρεουργούν ανερυθρίαστα.

Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας και δεν χρωστάμε καμμια χάρη σ αυτους που πριν λίγες μέρες χάρισαν 2 δις ευρώ στη Siemens και που δεν νομιμοποιούνται σήμερα να σφαγιάζουν τους μισθούς των γιατρών και ταυτόχρονα να δηλώνουν ότι το κάνουν με ..πόνο ψυχής.

Η Ενωση Γιατρών Ε.Σ.Υ.Χανίων, εκτιμά ότι 27 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΥ είναι αναγκαια η δυναμική παρέμβαση ενός καθολικού κινήματος διεκδίκησης για ένα ΔΩΡΕΑΝ Δημόσιο Συστημα Υγείας, με σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και που θα καλύπτει ολους τους πολιτες της χωρας. Παραλληλα όμως θεωρούμε πως η διαφθορά στην Υγεία ισοδυναμεί με κοινωνικό έγκλημα και καλούμε σε πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά της παραοικονομίας στο χώρο της Υγείας, της προκλητής ζήτησης, της σπατάλης, τη συναλλαγής με τις εταιρείες και της εκμετάλλευσης του αρρώστου.

Απαιτουμε την άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ, της Πρωτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι και η μόνη ρεαλιστική προοπτική χρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας-Πρόνοιας σε μια περίοδο ύφεσης, ανεργίας και ανασφάλιστης εργασίας.

ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ

1. Οι εφημερίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό.Η κατάσταση που έχει προκληθεί στην εφημέρευση των Νοσοκομείων είναι απερίγραπτη. Οι Διοικητές Νοσοκομείων υπό την εποπτεία ΔΥΠΕαρχών και την υψηλή εποπτεία του υπουργού Υγείας κατακρεουργούν τα προγράμματα εφημέρευσης, προκειμένου να τα προσαρμόσουν στο ελλιπέστατο κονδύλιο που διανέμεται στάγδην σε κάθε Νοσοκομείο.

2. Θεωρούμε πως η εφημερία είναι συλλογικό έργο στο οποίο συμβάλλουν όλες οι ειδικότητες. Είναι ανεπίτρεπτος ο επιχειρούμενος από τον υπουργό Υγείας και ορισμένους Διοικητές διαχωρισμός και εξαίρεση ειδικοτήτων από τα προγράμματα εφημέρευσης. Αυτή η εξαίρεση προκαλει τεράστια λειτουργικά προβληματα στην εφημερια των Νοσοκομειων, φθάνοντας μέχρι τα πρόσφατα περιστατικά απώλειας ανθρώπων.

3. Εμμένουμε αμετακίνητα στα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης που έχουν εκπονήσει τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.

4. Απαιτούμε πρόσθετη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ, ώστε να εξασφαλιστεί η εφημέρευση των Νοσοκομείων και ΚΥ μέχρι τέλους της χρονιάς.

5. Απαιτούμε επαναφορά του τρόπου καταβολής εφημεριών που ίσχυε μέχρι 31-12-2011, δηλαδή την καταβολή τους με μισθοδοτικές καταστάσεις που υπογράφονται από τους Διοικητές.

Οδηγούμαστε σε μετωπική ρήξη με την κυβέρνηση, ξεκινούμε κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι την ανατροπή της άκρως ανθυγιεινής κυβερνητικής πολιτικής και αποφασίζουμε :

1. Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική απεργία

2. Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινούμε πανελλαδική επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας.

3. Ζητουμε συντονισμό με ολους τους Κοινωνικούς Φορείς, την Αυτοδιοίκηση, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους πολίτες, για την υπεράσπιση των Νοσοκομείων που συγχωνεύονται, τις προσλήψεις που είναι κατεπείγουσες, την αποτροπή της πραξικοπηματικής αλλοίωσης των Οργανισμών, τα ασφαλή προγράμματα εφημεριών, την επάρκεια υγειονομικού υλικού, για ποιοτικές, αποτελεσματικές και ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας προς όλους τους κατοίκους της χώρας και τους επισκέπτες της.”

ΠΗΓΗ: www.flashnews.gr

Write A Comment