Ειδήσεις

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου διαργανώνει επιστημονική διημερίδα με θέμα την Περιεμφυτευματίτιδα, το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 του Σεπτέμβρη 2012 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σκοπός της επιστημονικής διημερίδας είναι να προσφέρει στους οδοντίατρους της Κρήτης, μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη γνώση μέσα από την αναζήτηση της αιτιολογίας και της θεραπείας της περιεμφυτευματίτιδας καθώς και οι ορθές προσθετικές επιλογές επί εμφυτευμάτων, που θα μπορέσουν να μεταφέρουν στο ιατρείο και τους ασθενείς. Για το σκοπό αυτό, στην επιστημονική εκδήλωση έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ομιλητές με ιδιαίτερη κλινική και ερευνητική εμπειρία.

Ανάμεσα στους ομιλητές  είναι οι διεθνούς κύρους Dr. Christian Ramel, Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και ο Dr.Phillip Sahrmann, Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν  νέες μελέτες που αφορούν στην περιεμφυτευματίτιδα. Στην διημερίδα ομιλητές θα είναι και οι Κρητικής καταγωγής, Γεώργιος Ν. Μπελιμπασάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και ο Γεώργιος Χαραλαμπάκης.

Τα τελευταία χρόνια η αποκατάσταση μερικής ή ολικής νωδότητας με εμφυτεύματα έχει κερδίσει έδαφος  με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον ως λύση πρώτης επιλογής για πολλους ασθενείς.Όσο όμως αυξάνεται ο αριθμός τοποθετημένων εμφυτευμάτων τόσο αυξάνονται και οι επιπλοκές αυτών, όπως η περιεμφυτευματίτιδα που είναι και η συχνότερη επιπλοκή και αποτελεί τη βασικότερη αιτία απώλειας των εμφυτευμάτων σήμερα.

Όπως τονίζει στο medicaltime.gr, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Χαρίτος Σταμάτης, αρκετός κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα οδοντιατρεία λόγω της οικονομικής κρίσης και οι περισσότεροι θέλουν να ενημερωθούν πρώτα για το κόστος μιας θεραπείας προτού ξεκινήσουν. Αυτό βέβαια δεν σταματά τους οδοντιάτρους και σαν επιστήμονες οφείλουν να ενημερώνονται και να επιμορφώνονται συνέχεια και να πορεύονται ανεξάρτητα από την κρίση.

Ενώ, ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Κουκουλάκης Σταύρος, έθιξε και το πρόβλημα της έλλειψης υλικών που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι καθημερινά, καθώς οι περισσότερες εταιρείες  δεν δέχονται πλέον καμία πίστωση.

 

Το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ώς εξής:

 

Write A Comment