Ειδήσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο Π.Ι.Σ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Αθήνα 14.9.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει κάθε διάκριση και ρατσιστικό διαχωρισμό στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας στους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος ή εθνότητας.

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ειδικότερα η εκμετάλλευση και η χορήγηση αίματος του πολύτιμου αυτού ανθρώπινου στοιχείου για λόγους προώθησης πολιτικών και ρατσιστικών επιδιώξεων, όπως επιδιώκει η Χρυσή Αυγή, είναι απανθρώπινη και καταδικάζεται απερίφραστα.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία, που οργανώνεται από φορείς της Πολιτείας οφείλει να περιλαμβάνει, κάθε συνάνθρωπο που διαμένει στη χώρα μας και έχει ανάγκη του βασικότερου ανθρώπινου αγαθού, όπως είναι το αίμα, χωρίς διακρίσεις.

Οι φιάλες αίματος που συλλέγονται κατά την διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια, σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Οι ιατροί οφείλουν στα πλαίσια του ιατρικού λειτουργήματος τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Όποιος ιατρός συμμετέχει σε εκδηλώσεις διακρίσεων, παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και είναι υπόλογος έναντι του Νόμου και της Κοινωνίας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν, με τις παρεμβάσεις τους, να προστατεύσουν την ιερή πράξη της αιμοδοσίας.

 

Write A Comment