Ειδήσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ “ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ” ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 19-9-2012 στον ΕΟΠΥΥ στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού και εκπρόσωποι της ΠΕΙΚ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών) και του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών).
Στην σύσκεψη  ανακοινώθηκε η νέα πρόταση του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει μόνο το 50% του ΚΕΝ και το υπόλοιπο θα αποτελεί συμμετοχή του ασθενή (+την διαφορά νοσηλείας), ενώ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 10% του ΚΕΝ και ο ασθενης το 90%. Για τα Διαγνωστικά ο ΕΟΠΥΥ θα συμμετέχει με 40% και οι ασθενεις με 60%.

Η πολιτική ηγεσία περιμένει την απάντηση της  ΠΕΙΚ (Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών) και του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών) την ερχόμενη Τρίτη 25-9-2012. Σε περίπτωση άρνησης,  ο ΕΟΠΥΥ θα καταγγείλει τις συμβάσεις για το χρονικό αυτό διάστημα.

Φυσικά αγνοούν οτι η σύμβαση που έχουν υπογράψει με τις Ιδιωτικές Κλινικές είναι 3ετούς διάρκειας και παραβιάζεται κατ’εξακολούθηση από την πολιτεία, που ζητάει απο τις Κλινικές την πιστή τήρησή της.

Ύστερα απο αυτή την εξέλιξη, οι Ιδιωτικές Κλινικές οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας και χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία.

Write A Comment