Ειδήσεις

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Υπερβολική, χαρακτήρισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, την επίσχεση εργασίας των γιατρών, υποστηρίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ τους πληρώνει σε τακτά διαστήματα. Ενώ αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης των κινητοποιήσεών τους αφού το υπουργείο προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ο υπουργός Υγείας παραχωρώντας συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο της Τρίπολης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σημειώνοντας ότι σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, παρουσία των προέδρων των ταμείων και του αναπληρωτή υπουργού, αποφασίστηκε να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί εντός του Σεπτεμβρίου και, εντός των ημερών, θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου, για τον Ιούνιο, ενώ θα λάβουν ακόμη δύο δόσεις, έως τα τέλη του χρόνου.

Υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, αφού το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή, εργάζεται για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και ανέφερε πως απαιτείται κατανόηση και συνεργασία από όλους, για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Τέλος, ο κ.Λυκουρέντζος χαρακτήρισε υπερβολική την επίσχεση των γιατρών, καθώς, όπως είπε, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τακτικά τους γιατρούς.

ΠΗΓΗ: www.health.in.gr

Write A Comment