Άνδρας

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Όλοι οι Έλληνες Πλαστικοί Χειρουργοί, είμαστε μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και είναι πολύ εύκολο για τον κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να διαπιστώσει εάν ο ιατρός, στον οποίο απευθύνεται, είναι μέλος της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ιατροί άλλων ειδικοτήτων που δηλώνουν «αισθητικοί χειρουργοί της προσωπικής χώρας», «δερματοχειρουργοί με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική», «ΩΡΛ με ειδίκευση στην αισθητική προσώπου» κτλ, φέρουν μη αναγνωρισμένους ψευδεπίγραφους τίτλους, που δεν αποτελούν με κανένα τρόπο, εγγύηση για την πραγματική και επαρκή εκπαίδευση του ιατρού στο αντικείμενο που πραγματεύεται.

Ανάμεσα όμως, και στους πτυχιούχους πλαστικούς χειρουργούς, η εμπειρία και η ποιότητα των αποτελεσμάτων τους, ποικίλει.

Ο πλαστικός χειρουργός που εξασκεί συχνά τη χειρουργική του τέχνη και ενημερώνεται συνεχώς στο αντικείμενο της δουλειάς του, διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, προεγχειρητικών και μετεγχειρητικών φωτογραφιών και είναι ικανός να επιλέγει για τον ασθενή του τη κατάλληλη χειρουργική τεχνική μεταξύ πολλών διαφορετικών τεχνικών, που θα δώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Οι επεμβάσεις της αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής, όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, ενέχουν μικρή ή μεγαλύτερη πιθανότητα επιπλοκών για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση των οποίων, απαιτείται η επιτέλεση των συγκεκριμένων χειρουργικών επεμβάσεων, σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους, ιδιωτικών νοσοκομείων και όχι σε ακατάλληλους χώρους, όπως εντός ιατρείων, εξωτερικών ιατρείων κλπ.

Συχνές ερωτήσεις που πρέπει να απευθύνετε στον πλαστικό σας χειρουργό είναι:

• Πόσο συχνά κάνετε αυτή την επέμβαση;

• Θα κάνετε ο ίδιος την επέμβαση;

• Τι επιπλοκές μπορεί να παρουσιάσει η επέμβαση;

• Ποιο το είδος της αναισθησίας για την επέμβαση;

• Μπορείτε να μου δείξετε αποτελέσματα της δουλειάς σας από περιστατικά που παρουσίαζαν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου;

• Ποια είναι η προεγχειρητική προετοιμασία που απαιτείται;

• Ποιος ο μετεγχειρητικός χρόνος ανάρρωσης – τι πρέπει να προσέξω;

• Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

• Πότε μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές μου ασχολίες;

• Ποιο το κόστος του χειρουργείου – περιλαμβάνει και τη μετεγχειρητική παρακολούθηση;

Ο σύγχρονος πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να επιτελεί πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς απαραίτητα τη χρήση γενικής αναισθησίας αλλά με τοπική αναισθησία και μέθη.
Η τεχνολογική εξέλιξη, επιτρέπει στο πλαστικό χειρουργό να είναι ιδιαίτερα ατραυματικός κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, μειώνοντας δραματικά τον διεγχειρητικό και μετεγχειρητικό πόνο, και την ίδια τη διάρκεια του χειρουργείου με την προϋπόθεση βέβαια ο ιατρός να είναι ενήμερος της νέας τεχνολογίας, να επενδύει σε αυτή και να είναι πολύ καλός γνώστης των νέων χειρουργικών τεχνικών που προκύπτουν.

*Ο Εμμανουήλ Δασκαλάκης είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Πλαστικών με εξειδίκευση στηνΑισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική www.plastic-surgery.gr

Write A Comment