Ειδήσεις

ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ σταματούν πάλι από τη Δευτέρα να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το επόμενο Σάββατο οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι ασυνεπής. Μας χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011» είπε στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου.

«Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ας βγουν να πουν στον κόσμο ότι όποιος έχει χρήματα έχει και υγεία» πρόσθεσε.

Οι φαρμακοποιοί στα Χανιά αποφάσισαν να συνταχθούν με την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, αλλά δεν θα προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Η απόφαση λήφθηκε θέλοντας να δώσουμε πίστωση χρόνου για μια τουλάχιστον εβδομάδα στον ΕΟΠΠΥ, ενώ σαν κλάδος τοπικά, αναγνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι λόγω της οικονομικής κρίσης» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών των Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Write A Comment