Ειδήσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ 11 ΜΗΝΩΝ ΒΡΕΦΟΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και παραδόθηκε από τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκο Κοκκίνη στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το θάνατο του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη.
Την ΕΔΕ διενήργησε ο Καθηγητής Ουρολογίας του ΠαΓΝΗ, κ. Φραγκίσκος Σοφράς.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ και με όσα δήλωσαν ο κ. Αντώνης Γρηγοράκης και ο κ. Νίκος Κοκκίνης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν, ο θάνατος του11μηνου οφείλεται στην μη έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της σήψης, ενώ καταγράφονται αναλυτικά τα γεγονότα από την ημέρα εισαγωγής του 11μηνου μωρού της οικογένειας Κοσμαδάκη στο νοσοκομείο ως και το θάνατο του. Σύμφωνα με το πόρισμα ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε σήψη και σηπτική καταπληξία.
Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης διαβίβασε αντίγραφα του πορίσματος και όλων των σχετικών συνοδευτικών καταθέσεων της ΕΔΕ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ως προς το ποινικό μέρος, στον Υπουργό Υγείας, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στην πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας Κοσμαδάκη.
Επίσης σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα η ΕΔΕ θα διαβιβασθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, καθώς και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για την περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.
«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που φέρει ευθύνη. Στόχος και επιθυμία μας είναι η γρήγορη και διαφανής διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισαν οι Διοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και του ΠΑΓΝΗ, ενώ ο κ. Κοκκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν είναι φυσιολογικό να μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο, να υποβάλλεται σε τέσσερα χειρουργεία και μετά να πεθαίνει».

 

Write A Comment