Ειδήσεις

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ HPV ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου του Ηρακλείου, επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις μεθόδους αντισύλληψης και για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Τους μαθητές, καλωσόρισαν οι υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου και Γιώργος Νεοφώτιστος, καθώς και άλλοι γιατροί, οι οποίοι ανέπτυξαν και ανέλυσαν τρεις θεματικές ενότητες που αφορούσαν στη σεξουαλική ζωή, την αναπαραγωγή και τη μητρότητα, τον ιό HPV και το Τεστ ΠΑΠ, καθώς και την αντισύλληψη στην εφηβεία.

Από την πρώτη αυτή ενημέρωση προκύπτει συμπερασματικά, σύμφωνα με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, πως η πλειονότητα των μαθητριών που παρακολούθησαν, είχαν εμβολιασθεί κατά του HPV, ενώ είχαν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την προστασία τους τόσο από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων και τα στελέχη του, όσο και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Στόχος της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, είναι η ανάπτυξη αυτού του πιλοτικού προγράμματος, που ξεκίνησε από τα γραφεία της, σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επιστημονική υποστήριξη των γιατρών των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας αρμοδιότητάς της.

Write A Comment