Ειδήσεις

«ΣΤΕΓΝΗ» ΑΚΟΜΗ Η ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Βασικά σκευάσματα απουσιάζουν ακόμη από τα φαρμακεία με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας το απαραίτητο σκεύασμα τους. Τι θα γίνει…

Σε απόγνωση βρίσκονται ακόμη αμέτρητοι Έλληνες ασθενείς οι οποίοι αναζητούν μάταια τα φάρμακα που έπαιρναν επί χρόνια αλλά πλέον δεν τα βρίσκουν.

Η αγορά εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τόσο με το νέο δελτίο τιμών όσο και με τον εφοδιασμό.

Το δελτίο τιμών που εκδίδεται δια χειρός αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, έχει υποστεί διορθώσεις αλλά ακόμη …παραπατά καθώς παρουσιάζει ακόμη λάθη.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες από την άλλη είναι σε μια παρατεταμένη αναμονή έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο ενώ οι φαρμακαποθήκες δίνουν με το σταγονόμετρο φάρμακα στα φαρμακεία.

Τα φάρμακα που απουσιάζουν από τα ράφια είναι ευρείας χρήσης με συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται από τώρα να λαμβάνουν γενόσημα για να τα αντικαταστήσουν.

Πάντως ο Μάριος Σαλμάς θεωρεί υπεύθυνους για τις ελλείψεις τους φαρμακοποιούς γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κλάδου.

Όμως με βάση τα μέτρα που ψηφίστηκαν, όλοι πλέον οι ασθενείς θα λαμβάνουν γενόσημα τα οποία άλλωστε και θα αποζημιώνονται από τα Ταμεία ως φθηνότερα. Ποια ακριβώς θα παίρνουν, παραμένει άγνωστο καθώς οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία (μόνο σε ποσοστό 15%).

 

Έτσι ασθενείς που είχαν συνηθίσει επί χρόνια να παίρνουν συγκεκριμένα φάρμακα θα πρέπει μάλλον να τα αλλάξουν ανεξάρτητα εάν τους είναι αποτελεσματικά ή όχι.

Write A Comment