Ειδήσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 7ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                         Ηράκλειο 6 /11 /2012
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σμύρνης 26,
ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285
Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη
Τηλέφωνο: 2813 404429, 6937270200
Τηλεομοιοτυπία (fax): 2810-331770
Ηλ. Διεύθυνση (e-mail): egaredaki@hc-crete.gr
press@hc-crete.gr

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε συνάντηση για τις ανάγκες του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου Κατά του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων παρευρέθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση, και συμμετείχε η νέα υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Άννα Τριχοπούλου.

Η κ. Τριχοπούλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε ότι η συνέχιση και η επέκταση υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο κάθε γυναίκα ηλικίας 25-65 ετών, σε κάθε γωνιά της νησιού να ενημερωθεί και να εξετασθεί για τη νόσο.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν και τα 14 Κέντρα Υγείας της Κρήτης, με τα Περιφερειακά Ιατρεία τους καθώς και τα νοσοκομεία με τα κυτταρολογικά εργαστήρια τους.

Η εναρκτήρια εκδήλωση στην Κρήτη ξεκίνησε στις 1 Ιουλίου 2011, ένα περίπου χρόνο πριν, στα Σφακιά, έναν από τους πιο δυσπρόσιτους και ιστορικούς Δήμους της χώρας, προκειμένου να αναδειχθεί η εξαιρετική σημασία που αποδίδεται στην πλήρη και ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου κι αν κατοικούν, όποιο εισόδημα κι αν έχουν.

Στο αναφερόμενο χρονικό διάστημα έως σήμερα διοργανώθηκαν σειρά ενημερωτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων για το κοινό σε πολλούς δήμους και οικισμούς του νησιού ενώ στο Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου συμμετείχαν στο ένα έτος εφαρμογής του, 7.000 γυναίκες κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών της Κρήτης.

«Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά αλλά όχι ικανοποιητικά, γι αυτό η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης», όπως σημείωσε κατά την τοποθέτηση της η κ. Τριχοπούλου, «εντείνει τις προσπάθειες και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να ανακοινωθεί ο σχεδιασμός σχετικών δράσεων».

 

 

 

 

Write A Comment