Ειδήσεις

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τραγωδία σε τροχαίο δυστύχημα περίπου στις 8:30 το πρωί στην Εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με άλλο όχημα, ενώ κατευθυνόταν προς Ρέθυμνο.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το ασθενοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες, αφού προκλήθηκαν διαδοχικές εκρήξεις, πιθανότατα λόγω του εξοπλισμού και των εύφλεκτων υλικών που διαθέτει (όπως οξυγόνο).
Απο τα συντρίμμια του ασθενοφόρου ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι δύο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον γιατρό και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Βουρβαχάκη και τον διασώστη και πρόεδρο των εργαζομένων στην Κρήτη Β. Κελαράκη!
Τα πτώματα των δύο ανδρών, απανθρακωμένα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ωστόσο είναι αδύνατον να γίνει η αναγνώριση λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Το άκουσμα της τραγικής είδησης, βύθισε στο πένθος το ΕΚΑΒ. Οι συνάδελφοι των Βουρβαχάκη και Κελαράκη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Ήταν απίστευτο πως χάθηκαν μαζί, ο αγαπημένος (σε όλους μας) γιατρός και διευθυντής και ο πρόεδρος των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος τους.
Δεν πίστευαν πως οι άνθρωποι που έχουν σώσει εκατοντάδες συμπολίτες τους από κάθε λογής ατύχημα, μετατράπηκαν σήμερα σε θύματα μιας ανείπωτης τραγωδίας.
Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης είχε δώσει μεγάλη “μάχη” για το θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για την καλύτερη οργάνωση του ΕΚΑΒ στο νησί.
Επίσης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ,Βαγγέλης Κελαράκης, αγωνιζόταν διαρκώς για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επομένως και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Οι δηλώσεις του γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ήταν συγκλονιστικές.
”Σήμερα χάσαμε το μισό ΕΚΑΒ” είπε ο κ. Πετράκης ο οποίος δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και ξέσπασε σε λυγμούς. ”Δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για αίτια. Νομίζουμε πως βλέπουμε εφιάλτη και όταν ξυπνήσουμε θα είναι όλα όπως πριν,Θα έχουμε ξανά κοντά μας τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη” κατέληξε ο συνάδελφος των θυμάτων.

Απίστευτες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το τραγικό δυστύχημα στον Β.Ο.Α.Κ. που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο του διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Βουρβαχάκη και του προέδρου των εργαζομένων Β. Κελαράκη έρχονται στην επιφάνεια λίγες μόλις ώρες μετά το τροχαίο.
Έσωσαν μια ζωή πριν ξεψυχήσουν!
Στο ασθενοφόρο επέβαινε και τρίτο άτομα, διασώστης, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο οδηγός.
Αμέσως μετά την σύγκρουση και την ανατροπή του οχήματος και ενώ δεν είχαν σημειωθεί ακόμα οι φονικές και μοιραίες εκρήξεις, Βουρβαχάκης και Κελαράκης βοήθησαν τον συνάδελφο τους να βγει πρώτος από το όχημα, ωστόσο εκείνοι δεν πρόλαβαν να κάνουν το ίδιο, αφού λόγω των εκρήξεων το ασθενοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες.
Ο οδηγός τελικά διακομίσθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο και θα χειρουργηθεί, αφού έχει κατάγματα απόρροια του τροχαίου.
Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως οι δύο άνδρες, Βουρβαχάκης και Κελαράκης ακόμα και τις τελευταίες τους στιγμές έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή!

Τα αίτια της τραγωδίας και τα προβλήματα στα οχήματα του ΕΚΑΒ
Ήδη ξεκίνησε η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, αφού δεν έχει διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφυγε από την πορεία του για να καταλήξει πάνω στο διερχόμενο Ι.Χ.
Η εμπειρία οδηγού και πληρώματος αλλά και η ευαισθησία όλων στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχαν ως προορισμό κάποιο επείγον περιστατικό αλλά ένα σεμινάριο, κάνει σαφές ότι δεν είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Άρα πως συνέβη το περιστατικό.
Πηγές από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι ο αδικοχαμένος Βουρβαχάκης, ”φώναζε” τους τελευταίους μήνες ότι η συντήρηση των ασθενοφόρων δεν είναι εκείνη που απαιτείται και οι συνάδελφοι του κινδυνεύουν. Τραγική ειρωνεία;
Οι τρεις άνδρες ξεκίνησαν για το Ρέθυμνο με ένα επιβατικό αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ, ωστόσο λόγω βλάβης καθώς το Ι.Χ. τους ”άφησε” στην αρχή της διαδρομής, άλλαξαν όχημα και συνέχισαν με το μοιραίο ασθενοφόρο.

ΠΗΓΗ: www.flashnews.gr

 

 

 

Write A Comment