Γυναίκα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ ΤΟ BOTOX;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΙΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί πολυσακχαρίτη υψηλού μοριακού βάρους που έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό.
Αποτελεί φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, που χημικά παρασκευασμένο σε μορφή jel, χρησιμοποιείται ως ενέσιμο υλικό αύξησης όγκου σε διάφορες περιοχές του σώματος.
Ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο είναι, χρησιμοποιείται σε διαφορετικό βάθος μέσα ή κάτω από το δέρμα π.χ. παχύρρευστο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου των παρειών συνολικά και γίνεται υποδόρια, ενώ πολύ λεπτόρρευστο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την διόρθωση λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και γίνεται επιδερμικά.

Το υαλουρονικό οξύ, αποτελεί χρήσιμη προσθήκη στη φαρέτρα του πλαστικού χειρουργού που τον βοηθά με μη χειρουργικό τρόπο να αντιμετωπίσει και να γεμίσει στατικές ρυτίδες του προσώπου ή να γεμίσει ατροφικές περιοχές απότοκες της ηλικίας ή λόγω απώλειας βάρους.

Επίσης, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωματικών, στη διόρθωση του οβάλ του προσώπου κλπ.
Τέλος, σε συνδυασμό με χρήση Erbium ή CO2 Laser, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσδώσει θεαματικά αποτελέσματα για την λείανση ουλών ακμής.
Ποιοτικό υαλουρονικό οξύ, έχει διάρκεια ζωής πάνω από ένα χρόνο, δεν έχει άλλες προσμίξεις, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, ούτε και κοκκιώματα, και είναι πλήρως απορροφήσιμο.
Το τελικό αποτέλεσμα, εξαρτάται από την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και μπορεί να είναι άμεσο και ιδιαίτερα θεαματικό.

 BOTOX / DYSPORT

Η βοτουλινική τοξίνη, αποτελεί φαρμακευτική ουσία που «μπλοκάρει» την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης από τα νευρικά κύτταρα, η οποία προκαλεί τη σύσπαση των μυών.
Η εκλεκτική αναστολή της σύσπασης των μυών που προκαλούν δυναμικές ρυτίδες του μετώπου, μεσόφρυου, πόδι χήνας (γύρω από τα μάτια), ριζορινίου κτλ. προσφέρει στο πρόσωπο, ανανεωμένη και ξεκούραστη εμφάνιση.
Η χρήση του φαρμάκου προϋποθέτει άριστη γνώση της ανατομίας των μυών του προσώπου, του τρόπου δράσης, της δοσολογίας, των ενδείξεων και αντενδείξεων του.
Η διάρκεια δράσης του, εξαρτάται από τη δόση που θα χρησιμοποιηθεί και την υπερτροφία ή όχι του μυ που στοχεύουμε.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε δύο με επτά ημέρες μετά την έγχυση και συνήθως διαρκεί πέντε με έξι μήνες.
Όταν εφαρμόζεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, το botox ικανοποιεί από την εμφάνιση ενός ξεκούραστου προσώπου που προσδίδει, καθώς οι ρυτίδες «κούρασης» γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο και ανάλογα με τη βαρύτητα τους, είτε βελτιώνονται πολύ σε βάθος, είτε εξαφανίζονται.
Όταν δε, συνδυάζεται με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του κατώτερου ημιμορίου του προσώπου, τα αποτελέσματα δύνανται να είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και άμεσα.
Το botox επίσης χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, στην αντιμετώπιση της ημικρανίας και των πονοκεφάλων τάσεως καθώς και της υπεριδρωσίας στις παλάμες και στα πέλματα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

1. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αισθητικής παρέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
Το αισθητικό αποτέλεσμα της αισθητικής παρεμβάσεις επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού.
Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

2. Σε ποιες ρυτίδες του προσώπου χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ και σε ποιες botox;
Με το botox αντιμετωπίζουμε δυναμικές ρυτίδες του προσώπου, στο μέτωπο, μεσόφρυο, το πόδι της χήνας (πλάι στο μάτι), ενώ με το υαλουρονικό οξύ, τις ρινοπαρειακές αύλακες, ρυτίδες στα μάγουλα, και όπου αλλού χρειαζόμαστε όγκο.
Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, μπορεί με μόνη τη χρήση botox να ανορθώσει τα φρύδια σε βαθμό όμοιο με αυτό που επιτυγχάνει με την πλαστική μετώπου.

3. Όταν φεύγει η δράση του botox ή του υαλουρονικού, φαίνομαι όπως ήμουν πριν τις θεραπείες;
Συνήθως καλύτερα, καθώς το botox «ατροφεί» τις ρυτίδες που στοχεύουμε, ενώ το υαλουρονικό απορροφάται σταδιακά δίνοντας το χρονικό περιθώριο για επανάληψη χωρίς να γίνει αντιληπτή η νέα παρέμβαση από τον κοινωνικό σας περίγυρο.

 

*Ο Εμμανουήλ Δασκαλάκης είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Πλαστικών με εξειδίκευση στηνΑισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική www.plastic-surgery.gr

 

Write A Comment