Ειδήσεις, Ιατρικά Νέα — 10/01/2013 08:10

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ HIV ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η διάδοση του ιού HIV στην Ελλάδα, όπου πλέον καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρθρο του πρακτορείου Bloomberg, περιγράφει μία ζοφερή εικόνα όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο καθώς το ιατρικό σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί ενώ οι σχετικοί οργανισμοί βλέπουν τα κονδύλια τους να ψαλιδίζονται.
‘Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα υπό τις χειρότερες συνθήκες’, δήλωσε η κα. Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Bloomberg και συμπλήρωσε: ‘Εάν δεν πάρουμε περισσότερα χρήματα, τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όσα κάναμε τον προηγούμενο χρόνο’.
Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι ‘μέσα σε δύο χρόνια 35πλασιάστηκαν οι μολύνσεις από τον ιό HIV, εξέλιξη που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε ένα καταπονημένο ιατρικό σύστημα που πασχίζει να πολεμήσει ταυτόχρονα ξεσπάσματα ελονοσίας και τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ οι οικονομικοί του πόροι συρρικνώνονται’.
‘Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό HIV σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004’, αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει ότι ‘η Ελλάδα είχε τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα το 2011.’
Τα νέα κρούσματα σε ναρκομανείς υπερδιπλασιάστηκαν στα 487 στα τέλη Οκτωβρίου από 206 τον Οκτώβριο του 2011 και μόλις 14 το 2010. Όπως αναφέρει και η κα. Μαλλιώρη, στους δρόμους της Αθήνας οι ναρκομανείς στρέφονται από το σνιφάρισμα κοκαϊνης στην ένεση μεταμφεταμίνης που στοιχίζει πολύ λιγότερο. Εάν σε αυτή την τάση προστεθούν οι μολυσμένες σύριγγες όπως και η αύξηση της πορνείας – που επίσης αποτελεί θλιβερή απόρροια της κρίσης- τότε αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα αποκτά τρομακτικές διαστάσεις.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.grΣχολιάστε

— required *

— required *

*

code


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Error, no group ID set! Check your syntax!