Άνδρας

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

 

Εμφύτευση λίπους ονομάζουμε την τεχνική, κατά την οποία μεταφέρουμε λιπώδη ιστό από ένα σημείο του σώματος που περισσεύει, σε άλλο που έχει ανάγκη αύξησης σε όγκο.
Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για αυτομεταμόσχευση του ιστού από ένα σημείο του σώματος σε άλλο.
Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, γνωρίζει τις κατάλληλες ατραυματικές τεχνικές λήψης του λιπώδους ιστού από τη δότρια περιοχή του σώματος, καθώς και εισαγωγής στη δέκτρια περιοχή, που το απαιτεί, ώστε να ελαχιστοποιήσει το «τραύμα» στον υπό μεταφορά ιστό (λιπώδη ιστό) και να αυξήσει το ποσοστό επιβίωσης του μετεγχειρητικά.
Συνεπώς, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός επιτυγχάνει με τη τεχνική αυτή αφενός άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που ταυτόχρονα έχει διάρκεια στο χρόνο

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1. Σε ποιες περιπτώσεις η αυτομεταμόσχευση λίπους αποτελεί χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα σου Πλαστικού Χειρουργού;
Με την αυτομεταμόσχευση λίπους ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, μπορεί να αποκαταστήσει ατροφία λιπώδη ιστού του προσώπου, να απαλύνει βαθιές ρυτίδες, να γεμίσει ανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος σε όλο το σώμα, να αυξήσει τον όγκο συγκεκριμένων ανατομικών περιοχών του σώματος.

2. Η αυτομεταμόσχευση λίπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επανόρθωση δύσμορφων ουλών;
Με την αυτομεταμόσχευση λίπους, μπορούν να αντιμετωπιστούν ατροφικές (βαθουλωμένες) ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (π.χ. ουλές μετά από ακμή, μετεγχειρητικές ουλές, κλπ.)

3. Πως γίνεται η επέμβαση και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία. Ποσοστό του λίπους που μεταμοσχεύεται, απορροφάται από τον οργανισμό, γι’ αυτό το λόγο, ο Πλαστικός Χειρουργός είναι υποχρεωμένος να κάνει μια μικρή υπερδιόρθωση την ώρα του χειρουργείου, δηλαδή να τοποθετήσει λίγο περισσότερο λίπος από όσο χρειάζεται, ώστε το τελικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Το σημαντικότερο ρόλο στο ποσοστό επιβίωσης του λίπους που μεταμοσχεύεται, έχει η εμπειρία του Πλαστικού Χειρουργού στη συγκεκριμένη επέμβαση. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να επιτύχει ποσοστό επιβίωσης του λιπώδη ιστού άνω του 70 τοις εκατό. Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα του ασθενούς, τρεις μήνες μετά το χειρουργείο είναι συνήθως τελικό και μόνιμο .

4. Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αισθητικά προβλήματα με αυτομεταμόσχευση (εμφύτευση) λίπους;
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος περιορισμός στην περιοχή του σώματος που μπορεί να γίνει αυτομεταμόσχευση λίπους. Στο πρόσωπο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες έκφρασης, ατροφικά μάγουλα, να προκαλέσουμε αύξηση του όγκου των ζυγωματικών και του πηγουνιού. Επίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται σε προϋπάρχουσα ακμή. Στο κορμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται στην κυτταρίτιδα, να αυξήσουμε τον όγκο των γλουτών, των κνημών (γάμπες), να αντιμετωπίσουμε δυσμορφίες που οφείλονται σε έλλειψη υποδόριου ιστού μετά από ατύχημα ή χειρουργείο, κλπ.

5. Η συγκεκριμένη επέμβαση ενέχει κάποιους κινδύνους για την υγεία του ασθενούς;
Όχι, δεν υφίσταται κανένας απολύτως κίνδυνος. Αντίθετα, έχει διαπιστωθεί μεγάλη βελτίωση των χαρακτηριστικών του δέρματος (ελαστικότητα, στιλπνότητα, υφή) στις περιοχές που υποβάλλονται σε αυτομεταμόσχευση λίπους. Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί (όταν χρειάζεται) αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής του ατόμου, για την αντιμετώπιση των σημαδιών του γήρατος.

6. Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του Πλαστικού Χειρουργού. Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός, διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

 

*Ο Εμμανουήλ Δασκαλάκης είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Πλαστικών με εξειδίκευση στηνΑισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική www.plastic-surgery.gr

 

Write A Comment