Άνδρας

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ “ΥΜΝΕΙ” ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια και φρέσκα φρούτα μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές νόσους και τα εγκεφαλικά επεισόδια, αναφέρεται σε έρευνα που διεξήχθη στην Ισπανία.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το μοτίβο διατροφής έχουν πιο υγιή καρδιά. Ερευνητές επέλεξαν τυχαία εθελοντές για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και τους παρείχαν ένα μεσογειακό πρότυπο διατροφής, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που έπρεπε να ακολουθήσουν για πέντε χρόνια. Αυτό επέτρεψε στην ερευνητική ομάδα να διαχωρίσουν το ρόλο που έπαιξε η διατροφή στην υγεία των εθελοντών.

«Τα νέα είναι καλά, αφού πλέον γνωρίζουμε πώς να αποτρέψουμε την κύρια αιτία θανάτων ?τις καρδιοαγγειακές παθήσεις- χορηγώντας στους ασθενείς μια καλή δίαιτα», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Μαρτίνεζ-Γκονζάλες, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Σύμφωνα με τον Γκονζάλες, το μυστικό που εγγυάται μια υγιή καρδιά βρίσκεται στον συνδυασμό των μεσογειακών τροφών και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό.

«Η ποιότητα των λιπαρών στη μεσογειακή διατροφή είναι πολύ καλή. Αυτή η καλή πηγή θερμίδων αντικαθιστά τις επικίνδυνες για τον οργανισμό θερμίδες».

Write A Comment