Αναπνευστικό

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο καρκίνος του πνεύμονα θα ξεπεράσει τον καρκίνο μαστού ως η μεγαλύτερη αιτία θνησιμότητας από καρκίνο στις ευρωπαίες, δήλωσαν ειδικοί.
Αυτή είναι η κατάσταση, ήδη, στη Βρετανία και την Πολωνία, αναφέρει το περιοδικό ‘Annals of Oncology’. Η αύξηση αποτυπώνει μια άνοδο του αριθμού των γυναικών που άρχισαν το κάπνισμα στις δεκαετίες 1960 και 1970, δήλωσαν ειδικοί.
Το ποσοστό καρκίνου του πνεύμονα θα συνεχίσει την ανοδική τροχιά για τα επόμενα χρόνια-ωστόσο λιγότερες νέες ευρωπαίες αρχίζουν τώρα το κάπνισμα και θα πρέπει να μειωθεί μελλοντικά.
Το 2013, θα χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο στον πνεύμονα 82.640 Ευρωπαίες ενώ 88.886 θα πεθάνουν από καρκίνο στο μαστό.
Μέχρι το 2015 η ισορροπία θα έχει μετακινηθεί και ο καρκίνος του πνεύμονα θα καταλάβει την πρώτη θέση, σύμφωνα με τον καθηγητή Carlo La Vecchia.
Η έρευνα εστίασε σε ποσοστά καρκίνου στις 27 χώρες της Ε.Ε και 6 χώρες χωριστά-Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Βρετανία, για όλα τα είδη καρκίνου και χωριστά για του στομάχου, των εντέρων, του παγκρέατος, του πνεύμονα, του προστάτη, του μαστού, του τραχήλου και της λευχαιμίας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν και όλο και περισσότεροι εμφανίζουν καρκίνου, επειδή ζουν περισσότερο, συνολικά, λιγότεροι πεθαίνουν από τη νόσο.
Παρά την πτώση στο συνολικό αριθμό θανάτων από καρκίνο, τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα συνεχίζουν να αυξάνονται στις γυναίκες όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
Ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του παγκρέατος σε άντρες και γυναίκες επίσης δεν δείχνει σημάδια πτώσης, σε μεγάλο βαθμό επειδή υπάρχουν λίγες αποτελεσματικές αγωγές για αυτό το είδος.
Ο καθηγητής La Vecchia, του πανεπιστημίου του Μιλάνου, δήλωσε ότι η τάση είναι ανησυχητική. Αποτελεί τον μόνο σημαντικό καρκίνο που δεν δείχνει σημάδια πτώσης στο μέλλον παρά το γεγονός ότι καπνίζουν λιγότεροι.
Το κάπνισμα και ο διαβήτης αποτελούν περίπου το ένα τρίτο των περιστατικών. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε τις αιτίες του μεγαλύτερου μέρους του υπόλοιπου.
Ωστόσο για τον καρκίνο του πνεύμονα, δήλωσε, αναμένουμε τα ποσοστά θνησιμότητας να αρχίσουν να μειώνονται γύρω στο 2020 ή 2025.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Write A Comment