Έρευνες

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την ανησυχία των Αμερικανών απέναντι στην ηλικία τους καταδεικνύει εθνική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα από δειγματοληψία σε 2.000 άτομα, πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για την επίπτωση που έχει ο χρόνος στην υγεία τους, ωστόσο οι άνδρες φαίνεται ότι το διαχειρίζονται καλύτερα σε σχέση με τις γυναίκες. Έτσι, σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι γυναίκες δέχονται μεγαλύτερη πίεση ώστε να δείχνουν νεότερες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ οι άνδρες θεωρούνται “μεγάλοι” περίπου πέντε χρόνια αργότερα σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά και πιο “σέξυ” σε μεγαλύτερη ηλικία.
Είναι ενδεικτικό πάντως, ότι τα γκρίζα μαλλιά θεωρούνται γοητεία στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες συνδέονται με τα γηρατειά. Επιπλέον, η ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες θεωρούνται στο ζενίθ της γοητείας τους είναι τα 30, ενώ εκείνη των ανδρών τα 34.
Παράλληλα, το 70% των Αφροαμερικανίδων απάντησαν ότι δεν τους απασχολούν τα σημάδια του χρόνου, ποσοστό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εθνοτική ομάδα.

“Η έρευνα δείχνει με βεβαιότητα ότι η πάροδος των χρόνων -όταν αφορά στην εμφάνιση- είναι πραγματικά ευαίσθητο θέμα τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, είτε είναι 20, 40 ή 60 ετών”, δήλωσε η διευθύντρια του περιοδικού που διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα.

ΠΗΓΗ: www.megatv.com

Write A Comment