Ειδήσεις

ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε 24ωρη απεργία σε όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 πμ.

Η απεργία-που προκήρυξε η ΕΙΝΑΠ-είναι η απάντηση των νοσοκομειακών γιατρών στη δραματική καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών από τον περασμένο Νοέμβριο, που έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία που ζουν από τον μισθό τους σε απελπισία.
Ιδιαίτερα πλήττονται οι ειδικευόμενοι γιατροί, που καταφεύγουν στην επίσχεση εργασίας, που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται σε διάφορα νοσοκομεία: «Τζάνειο», «Μεταξά», «Άγιοι Ανάργυροι», «Νίκαια» κλπ.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών, επαναλαμβάνοντας ότι «η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων στα νοσοκομεία, είναι καθόλα νόμιμη κινητοποίηση στα νοσοκομεία και πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και εξαναγκασμού σε απλήρωτη εργασία, είναι έκνομη ενέργεια που θα περιθωριοποιηθεί και θα απαντηθεί από την ΕΙΝΑΠ».

Οι γιατροί απαιτούν:
• Πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
• Επαναφορά του τρόπου καταβολής των εφημεριών στη διαδικασία που ίσχυε μέχρι το Νοέμβριο του 2012, με μισθοδοτικές καταστάσεις από τα νοσοκομεία.
• Αύξηση των κονδυλίων εφημέρευσης για το 2013, ώστε να καλύπτουν την ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα νοσοκομεία.
• Όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όχι στις καταργήσεις κλινών.

Να σημειωθεί τέλος, πως το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαιτεί την αποπομπή του κ. Σημαντήρη από νομικό σύμβουλο της 2ης ΥΠε.

ΠΗΓΗ: www.iatrikostypos.gr

Write A Comment