Γυναίκα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Καθώς η εποχή αλλάζει το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας σας. Ο πιο ζεστός καιρός σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε τα «βαριά» προϊόντα που χρησιμοποιούσατε το χειμώνα με πιο «ελαφριά» για να μην ταλαιπωρείται η επιδερμίδα σας. Για δέρμα καθαρό, λαμπερό και φρέσκο ακολουθήστε τα πέντε παρακάτω tips και δε θα χάσετε.

Χρησιμοποιήστε πιο απαλά προϊόντα για να δείχνετε λαμπερή
Το χειμώνα εμείς οι γυναίκες συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε πιο βαριές ενυδατικές κρέμες και προϊόντα make up που θρέφουν καλύτερα το δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Την άνοιξη όμως, αν χρησιμοποιήσετε τα ίδια προϊόντα, τότε το δέρμα σας θα γίνει λιπαρό και θα φαίνεται θολό. Επομένως όταν ο καιρός γίνεται λίγο πιο ζεστός καλό είναι να χρησιμοποιείτε πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα , με λιγότερα έλαια που δεν βαραίνουν την επιδερμίδα.

 Απολέπιση
Με το που μπαίνει η άνοιξη, το δέρμα γίνεται λίγο πιο λιπαρό, οπότε θα πρέπει να προσέχετε λίγο περισσότερο το πώς καθαρίζετε το δέρμα σας το πρωί. Επιλέξτε ένα απαλό προϊόν απολέπισης ή ένα θρεπτικό γαλάκτωμα καθαρισμού για να καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Την άνοιξη είναι επίσης πολύ πιθανόν να χρειάζεστε ένα toner για να διατηρεί το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό μετά τον καθαρισμό και φυσικά μετά μην ξεχνάτε την ενυδατική. Μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε ένα scrub απολέπισης για να καθαρίσουν οι πόροι στη μύτη και το πιγούνι σας.

Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών
Πολλές γυναίκες ξεχνούν να βάλουν κρέμα ματιών. Όμως το προϊόν αυτό είναι απαραίτητο για τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες. Την άνοιξη αν δεν βάζετε κρέμα ματιών, τα μάτια σας μπορεί να δείχνουν κουρασμένα και οι μαύροι κύκλοι να είναι πιο έντονοι. Μια κρέμα ματιών με χρώμα είναι ιδανική για να καλύψετε ρυτίδες, μαύρους κύκλους και να φαίνονται πιο λαμπερά τα μάτια σας.

Πιείτε πάρα πολύ νερό
Καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός καλό είναι να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Ο ζεστός καιρός σημαίνει ότι μπορεί να αφυδατωθούμε πιο γρήγορα με αποτέλεσμα το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Καλό είναι να πίνετε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό ημερησίως, για να παραμείνει το δέρμα σας λαμπερό, καθαρό και ενυδατωμένο.

Περιποιηθείτε τα πόδια σας
Το χειμώνα παραμελούμε εντελώς τα πόδια μας, αφού τα κρατάμε μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα, κρυμμένα μέσα σε κάλτσες και μπότες. Για να φορέσετε όμως τα σανδαλάκια σας όταν ο καιρός ζεστάνει, καλό είναι να περιποιηθείτε δεόντως τα ποδαράκια σας. Μια καλή ιδέα είναι να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε νερό που έχετε ρίξει σαπούνι μέντας και μετά να τα διατηρήσετε μαλακά με κρέμα σώματος.

ΠΗΓΗ: www.star.gr

Write A Comment