Άνδρας

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η πεοπλαστική αναφέρεται σε επεμβάσεις που γίνονται στο πέος και σκοπό έχουν την διόρθωση του αισθητικού, αλλά και λειτουργικού προβλήματος του ανδρικού μορίου.
Κύριοι σκοποί της επέμβασης είναι :
Α) Επιμήκυνση πέους
Β) Πάχυνση πέους
Γ)Ευθειασμός πέους
Δ)Φίμωση – Βραχύς χαλινός

Επιμήκυνση πέους
Η επιμήκυνση του πέους σκοπό έχει την αύξηση σε μήκος του ορατού κομματιού (λειτουργικό) του σώματος του πέους. Η τομή είναι οριζόντια και τοποθετείται πάνω από τη βάση του πέους, όπου με λεπτές κινήσεις και κάτω από μεγέθυνση γίνεται η παρασκευή και η λύση του κρεμαστήριου συνδέσμου από την ηβική σύμφυση. Αφού γίνει η διατομή του συνδέσμου, παρασκευάζεται το κρυμμένο τμήμα του πέους που βρίσκεται κάτωθεν της ηβικής σύμφυσης.
Με την μέθοδο αυτή μπορούμε να δώσουμε επιμήκυνση μέχρι και το 1/3 του συνολικού μήκους του πέους που βρίσκεται εκτεθειμένο, δηλαδή περίπου (1-3 ίντσες).
Επίσης, αρκετές φορές μπορεί να γίνει και μικρολιποαναρρόφηση στην περιοχή του τριχωτού( εφηβαίου) άνωθεν του πέους σε ιδιαίτερα παχύσαρκα στην περιοχή άτομα. Το λίπος που παίρνουμε με μικροκάννουλες μπορούμε να το επανεγχύσουμε προς πάχυνση του πέους, όταν αυτό χρειάζεται.

Πάχυνση πέους
Η πάχυνση του πέους γίνεται με διάφορους τρόπους και με τελικό σκοπό την έγχυση υλικού ανάμεσα στην περιτονία του Bucks και του δαρτού χιτώνος, έτσι ώστε να αυξηθεί σε διάμετρο. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι μικρολιπώδη έγχυση (αυτόλογος ιστός-λίπος), χοριολιπώδης εμφύτευμα ( αυτόλογος ιστός ), ή άλλα υλικά έγχυσης, πλήρη συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Η έγχυση λίπους αποτελεί την απλούστερη και την ασφαλέστερη μέθοδο και επιτρέπει αρκετές επαναληπτικές εφαρμογές .

Ευθειασμός του πέους

Πολλές παθολογικές καταστάσεις όπως είναι : ο σακχαρώδης διαβήτης, αλκοολισμός, τραυματισμός, παλαιότερο αιμάτωμα, αναπτύσσουν ρικνωτικές ταινίες πάνω στην απονεύρωση του πέους, όπως στη νόσο Peyorenie, η οποία προκαλεί την κάμψη και την αδυναμία ευθειασμού κατά την στύση.
Η χειρουργική διόρθωση του προβλήματος αυτού σκοπό έχει την εκτομή της ινώδους ταινίας και στην θέση της να τοποθετηθεί μόσχευμα ή να γίνουν εγχύσεις, έτσι ώστε να δοθεί αρκετό μήκος στο σώμα του πέους, που να επιτρέπει τον ευθειασμό κατά την φάση της στύσης.

Φίμωση πέους-Βραχύς χαλινός
Ένα συχνό πρόβλημα που απασχολεί τον ανδρικό πληθυσμό είναι ο βραχύς χαλινός του πέους και η ινώδης σκληρυντική στένωση της ακροποσθίας (φίμωση).
Η συμπτωματολογία η οποία οδηγεί τον ασθενή στον πλαστικό χειρουργό, είναι ο πόνος κατά τη στύση και οι συχνοί μικροτραυματισμοί που συμβαίνουν κυρίως κατά την σεξουαλική πράξη στους ενήλικες, ενώ κατά την παιδική ηλικία είναι οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις της ακροποσθίας και οι ουρολοιμώξεις.
Το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν η στένωση είναι πολύ μεγάλη γιατί θα μπορεί να οδηγήσει σε μία άκρως επείγουσα, προς αντιμετώπιση κατάσταση, την παραφίμωση, κατά την οποία ο ανένδοτος στενωτικός δακτύλιος στραγγαλίζει στην κυριολεξία την βάλανο του πέους, οπότε και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση.
Η διάρκεια του χειρουργείου είναι πολύ μικρή και γίνεται με τοπική αναισθησία διατηρώντας πάντοτε την σωστή αισθητική εικόνα στην περιοχή της ακροποσθίας –βαλάνου.
Αρκετές φορές, εάν συνυπάρχει και βράχυνση του πέους, γίνεται επιμήκυνση ταυτόχρονα με την λύση του κρεμαστήριου συνδέσμου, με αποτέλεσμα το πέος να αποκτά ένα επιπλέον μήκος που μπορεί να φθάσει το1/3 του συνολικού μήκους του σώματός του.
Η ανάρρωση είναι γρήγορη και ο ασθενής δεν χρειάζεται να απουσιάσει από την εργασία του για πάνω από 1-2 ημέρες. Η χρήση Laser κατά τη διάρκεια του χειρουργείου μειώνει το μετεγχειρητικό οίδημα.

Μετεγχειρητική Πορεία
Μετά το χειρουργείο μπορεί να υπάρξει οίδημα και μελανιές στην περιοχή του πέους και του όσχεου το οποίο και διαρκεί περίπου 2 –5 ημέρες.
Δεν υπάρχει πόνος, αλλά απλή δυσφορία η οποία και υποχωρεί με απλή αναλγητική αγωγή ( Depon , panadol, κ.λπ.)
Είναι καλό στο άμεσο μετεγχειρητικό στάδιο να απέχει ο ασθενής από γυμναστική καθώς και σεξουαλική πράξη για 3 εβδομάδες.
Εάν γίνει έγχυση λίπους, μπορεί να χρειαστεί σε κάποιο χρονικό διάστημα στο μέλλον επανέγχυση, λόγω του ότι έχουμε κάποιο βαθμό απορρόφησης.

Αποτελέσματα
Αποτελεί μια γρήγορη και επιτυχή χειρουργική παρέμβαση που δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα , αισθητικά και λειτουργικά βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση του ασθενή.

Γράφει ο Ανδρέας Ιωαννίδης
Site: http://www.advancedaesthetics.gr

ΠΗΓΗ: www.iator.gr

Write A Comment