Διατροφή

ΕΞΥΠΝΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ένα «έξυπνο» πιρούνι μετρά την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε τις τροφές και «δονείται», προκειμένου να μας ειδοποιήσει ότι πρέπει να μασάμε πιο αργά, έτσι ώστε να αδυνατίσουμε, σύμφωνα με το CNN.

Το όνομά του είναι «HapiFork». Όσοι προσπαθούν να αδυνατίσουν καταφεύγοντας σε δίαιτες με χαμηλές θερμίδες είναι βέβαιο ότι θα το κρατήσουν στα χέρια τους. «Οτιδήποτε μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε» τονίζει ο Φαμπρίς Μπουτέν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής των τεχνολογικών εργαστηρίων Hapi, όπου «γεννήθηκε» η ιδέα για το «έξυπνο» πιρούνι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι έχει χορτάσει. Τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να φθάσει το σχετικό μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο.

Άρα, όσοι τρώνε γρήγορα κινδυνεύουν να καταναλώσουν πολύ περισσότερη τροφή από όση πραγματικά χρειάζονται. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε το «HapiFork» ισχυρίζεται ότι αυτό μπορεί, εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων διαβήτη καθώς και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ έως το τέλος του έτους. Το κόστος απόκτησής του θα είναι 99 δολάρια.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Write A Comment