Επιστημονικοί Συνεργάτες

Ο ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ “ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, μια σημαντική επιστημονική διάλεξη πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ‘Αστόρια’ . Ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Θάνος Ασκητής θα αναλύσει το θέμα «Σεξουαλική αγωγή και Διαφυλικές σχέσεις».

Ο ιατρός και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της εκδήλωσης-ομιλίας από τον Θάνο Ασκητή, επεσήμανε ότι «η σεξουαλική ενημέρωση είχε μέχρι τώρα καλυφθεί από ένα πέπλο μυστηρίου και μύθου για θρησκευτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς λόγους. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και η επιμόρφωση γύρω από την αναπαραγωγική υγεία είναι στοιχεία που έχουν καταστεί απαραίτητα στη μόρφωση των ατόμων ώστε οι νέοι άνθρωποι να αναπτύξουν υγιή σεξουαλικότητα, με σεβασμό, αυτό-εκτίμηση και αξιοπρέπεια».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τονίζει μάλιστα ότι «αναγνωρίζοντας την πραγματική διάσταση στην ελλιπή ενημέρωση των νέων όσον αφορά στη αγωγή υγείας διοργανώνεται η ημερίδα αυτή, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας».

 

Write A Comment