Ειδήσεις, Ιατρικά Νέα — 12/04/2013 10:00

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΑΓΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι εξαναγκάζονται να διακόπτουν την αντιμετώπιση της πάθησής τους με τη χρήση της αντλίας έγχυσης ινσουλίνης, λόγω της καθυστέρησης αποζημίωσής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως κατήγγειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, το 30% των ατόμων με διαβήτη που χρησιμοποιούν την αντλία ινσουλίνης, οδηγούνται στο να διακόψουν τη χρήση της, που έχει ως αποτέλεσμα τη μη σωστή αντιμετώπιση της πάθησής τους καθώς και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών.

Σύμφωνα με μελέτη της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ο μέσος όρος αναμονής για την εξόφληση των οφειλών φτάνει το μισό χρόνο ενώ στην περίπτωση του ΟΓΑ ξεπερνά τους 14 μήνες. Μάλιστα οι πάσχοντες του ΟΠΑΔ αναμένουν να πληρωθούν για οφειλές που έχουν καθυστερήσει σε κάποιες περιπτώσεις από τον Αύγουστο του 2010.

Ενώ έχουν δοθεί οι εγκρίσεις για την καταβολή των χρημάτων στους ασφαλισμένους τοπικά σε κάθε Υ.Π.Α.Δ., η διαδικασία παρακωλύεται λόγω έλλειψης, για παράδειγμα, υπαλλήλου υπεύθυνου για ανάληψη του χρηματικού ποσού από τις Τράπεζες, ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στους δικαιούχους. Παράλληλα η αναμονή για να κατατεθούν τα δικαιολογητικά σε κάποια παρατήματα του ΕΟΠΥΥ ξεπερνά τις 3 ώρες!

Σε πολλές δε περιπτώσεις, η έλλειψη προσωπικού στα υποκαταστήματα και ο φόρτος επισκεψιμότητας αναγκάζει τους υπαλλήλους να βρίσκουν διαφόρους λόγους, μέχρι και να αρνηθούν να παραλάβουν μια γνωμάτευση αναλωσίμων μέχρι και ένα μήνα, διότι έχουν αδιεκπεραίωτα αιτήματα.

ΠΗΓΗ: Ιατρικός Τύπος – Ιατρικές ΕιδήσειςΣχολιάστε

— required *

— required *

*

code


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Error, no group ID set! Check your syntax!