Δερματολογία

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΦΑΚΙΔΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Οι πανάδες και οι φακίδες στο πρόσωπο είναι πιο σκούρα τονισμένα σημάδια που είναι ορατά στο δέρμα σας. Οι πανάδες και οι φακίδες δημιουργούνται εξαιτίας χρωστικών ουσιών που υπάρχουν στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται διάφορες κηλίδες- διχρωμίες σε διάφορα μεγέθη που είναι ευρέως γνωστά ως πανάδες και φακίδες. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε ορισμένες σπιτικές συνταγές για τις πανάδες – φακίδες έτσι ώστε να τις ξεφορτωθείτε με φυσικό τρόπο.

Τι είναι οι πανάδες – φακίδες;
Οι πανάδες – φακίδες είναι σημάδια – κηλίδες στο πρόσωπο διαφόρων μεγεθών εξαιτίας της μελανίνης που υπάρχει στα κύτταρα. Αυτές οι διχρωμίες σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα για αυτό και οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν. Άλλωστε ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει ένα “καθαρό” χωρίς σημάδια πρόσωπο;

Που οφείλεται η δημιουργία πανάδων – ρυτίδων;
Οι πανάδες και οι φακίδες οφείλονται σε διάφορες αιτίες. Οι κυριότερες από αυτές είναι:
Κληρονομικοί παράγοντες: Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία πανάδων.
Ηλιακή ακτινοβολία: Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επιδρά αρνητικά στην αισθητική του προσώπου επειδή, εκτός άλλων, μπορεί να προκαλέσει και πανάδες.
Ορμονικοί παράγοντες: Άλλη μια αιτία που μπορεί να προκαλέσει πανάδες.

Απαλλαγείτε από τις πανάδες – φακίδες με φυσικό τρόπο:
Ας δούμε λοιπόν ορισμένες σπιτικές συνταγές έτσι ώστε να απαλλαγείτε από τις πανάδες – φακίδες με φυσικό τρόπο:

Λοσιόν με λεμόνι:
Μία καλή λύση για τις πανάδες και τις φακίδες είναι να εφαρμόσετε πάνω τους λοσιόν με λεμόνι. Σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή σε ένα δισκάκι ντεμακιγιάζ ρίξτε λίγο λεμόνι και εφαρμόστε πάνω στη περιοχή που έχει το πρόβλημα. Το λεμόνι είναι γνωστό φυσικό λευκαντικό προσώπου. Ακόμα και αν δεν μπορέσει να τις εξαφανίσει θα τις κάνει να φαίνονται λιγότερο.

Μάσκα προσώπου με λεμόνι:
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε εσείς μια σπιτική μάσκα προσώπου για τις πανάδες – φακίδες. Ότι μάσκα προσώπου και να επιλέξετε, το βασικό είναι να περιέχει φυσικό χυμό λεμονιού. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζουμε μια μάσκα με χυμό λεμονιού και ντομάτα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μία ντομάτα, μία κουταλιά της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού και μία κουταλιά “πλιγούρι” βρώμης. Η μάσκα αυτή είναι καλή και για την ακμή. περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες ενώ παράλληλα θα κάνει το δέρμα σας λαμπερό.

Μάσκα προσώπου με φρούτα και λαχανικά:
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις πανάδες και τις φακίδες μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ορισμένες σπιτικές μάσκες προσώπου με διάφορα φρούτα και λαχανικά. Τα πιο χρήσιμα για αυτή τη δουλεία είναι οι φράουλες, τα φραγκοστάφυλα, τα βερίκοκα και τα αγγούρια. Στο παρακάτω βίντεο υπάρχουν οδηγίες για το πώς να φτιάξετε μία σπιτική μάσκα προσώπου με φράουλες και μέλι. Η μάσκα αυτή έχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικές ουσίες και είναι κατάλληλη για λιπαρό και κανονικό δέρμα.

Γάλα ή μέλι:
Για τις πανάδες και τις φακίδες μπορείτε περιστασιακά να τρίβετε το πρόσωπό σας με ξινόγαλα. Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται σε οποιοδήποτε προϊόν γάλακτος πυροδοτεί την απολέπιση του άνω στρώματος του δέρματος σας. Επίσης μπορείτε να αναμίξετε μέλι με νερό και να τρίψετε το πρόσωπό σας.

ΠΗΓΗ: www.dynamikhgynaika.gr

Write A Comment