Ειδήσεις

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΤΥΝΑΝ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μπροστά σε ένα πλήρες οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται το άλλοτε στολίδι της Υγείας Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν καθώς σήμερα αναμένεται η οριστική απάντηση από τον επενδυτή-αγοραστή του νοσοκομείου που έχει ήδη καταρρεύσει οικονομικά. Πάντως το νοσοκομείο παρότι ήταν να αναστείλει τη λειτουργία του έπειτα από πρόσφατη εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, τελικώς θα συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί όπως αποφάσισε εκ νέου η διοίκηση. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι

Την απάντηση αν θα αναλάβει ή όχι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να δώσει σήμερα υποψήφιος αγοραστής-επενδυτής ο οποίος ωστόσο έχει θέσει σειρά κριτηρίων πριν αναλάβει χρέη, έξοδα και δαπάνες του νοσοκομείου.

Οι 1040 εργαζόμενοι είναι σε αναμονή και φυσικά κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς όπως ενημερώθηκαν, ο ενδιαφερόμενος έχει ζητήσει να απομακρυνθούν 500 άτομα για να αναλάβει το Ντυνάν. Κάτι βέβαια που βρίσκει απόλυτα αντίθετο το σωματείο των εργαζομένων που ζητά να μην πειραχθεί ούτε θέση από το νέο ιδιοκτήτη.

Βέβαια οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη μέχρι και την τελευταία στιγμή αλλά ουδείς γνωρίζει τι έκβαση θα έχει αυτή η υπόθεση.
Άλλωστε το νοσοκομείο είναι εγκλωβισμένο και εξαιτίας των γεγονότων στην Κύπρο καθώς είχε λάβει δάνειο ύψους 90 εκατ. ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα και αυτή τη στιγμή κανείς δε γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται. Το μόνο βέβαιον είναι ότι το δάνειο αυτό δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας καθώς όποια έσοδα και να υπάρξουν γεννάται κίνδυνος να εισπραχθούν από την τράπεζα.

Μάλιστα το υπουργείο Υγείας φέρεται να έχει εξασφαλίσει κοντά στα 2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΟΠΥΥ για το Ντυνάν ώστε να πάρουν έστω έναν μισθό οι εργαζόμενοι πουπαραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν καθώς θα γίνουν απαιτητά από την λαϊκή τράπεζα. Γι αυτό και όπως λένε πληροφορίες αναζητείται λύση για να δοθούν στο νοσοκομείο με άλλο τρόπο.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Write A Comment