Ειδήσεις

ΟI ΚΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τα μωρά που κλαίνε ασταμάτητα λόγω κολικών κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν αργότερα πρώιμες ημικρανίες στην παιδική και την εφηβική ηλικία, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες που είχαν διαπιστώσει μια ανάλογη συσχέτιση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Λουίτζι Τιτομάνλιο και τη Σίλβια Ρομανέλο του τμήματος επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών του Νοσοκομείου Ρομπέρ Ντεμπρέ του Παρισιού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), μελέτησαν τις περιπτώσεις εκατοντάδων παιδιών ηλικίας έξι έως 18 ετών που υπέφεραν από ημικρανίες. Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά ήταν περίπου έξι φορές πιθανότερο να έχουν αυτούς τους πόνους, αν ως μωρά είχαν συχνούς και έντονους κολικούς, κλαίγοντας ασταμάτητα χωρίς φανερή αιτία.

Περίπου το 73% των παιδιών και των νέων με ημικρανίες είχαν υποφέρει από κολικούς ως μωρά, ενώ μόνο το 26,5% των παιδιών χωρίς ημικρανίες είχαν κολικούς μετά τη γέννησή τους. Η συσχέτιση αφορούσε ειδικά τις ημικρανίες και όχι τους λιγότερο έντονους πονοκεφάλους.

Write A Comment