Διατροφή

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΜΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Οι λεπτομέρειες σε μία δίαιτα κάνουν τη διαφορά.Τα μικρά “τσιμπήματα” σε διάφορες λιχουδιές σας βγάζουν εκτός του διατροφικού σας πλάνου. Καθημερινές συνήθειές σας, σας προσθέτουν περιττές θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε. Δείτε αναλυτικά κάποια “λάθη” που κάνετε σε διάφορα γεύματα της ημέρας σας.

Πρωί
Τα toppings που επιλέγετε: Σίγουρα είναι εκείνα που νοστιμεύουν το ψωμί, τη φρυγανιά, το ψωμί του τοστ. Ωστόσο πολλά από αυτά είναι αρκετά παχυντικά και δεν επιτρέπεται να τα καταναλώνετε καθημερινά όταν βρίσκεστε σε δίαιτα. Επιλέξτε εξίσου γλυκά toppings με λιγότερα συντηρητικά. Το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου, το cottage τυρί είναι κάποιες γευστικές προτάσεις.
Ο πρωινός καφές: Δεν πρέπει να μπερδεύετε τον καφέ με τα ροφήματα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του καφέ οι οποίες περιέχουν αρκετή ζάχαρη, σιρόπι, σαντιγί, με άλλα λόγια ροφήματα πλούσια σε θερμίδες. Προτιμήστε έναν κλασσικό καφέ, προσθέστε γάλα χαμηλών λιπαρών αν θέλετε και προτιμήστε καστανή αντί για λευκή ζάχαρη.
Οι χυμοί: Ο φυσικός χυμός είναι δέκα φορές καλύτερος από έναν τυποποιημένο. Δεν περιέχει συντηρητικά και σας γεμίζει από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Απόγευμα
Τα snacks: Οι διάφορες σπιτικές λιχουδιές των συναδέλφων σας και τα διάφορα γλυκά snacks μπορούν να σας προσφέρουν αρκετές θερμίδες που δεν χρειάζεστε. Προσέξτε το snack που επιλέγετε να καταναλώσετε ανάμεσα από τα κύρια γεύματά σας.

Κυρίως γεύματα
Οι δοκιμές: Οι επαναλαμβανόμενες δοκιμές του φαγητού για να δείτε αν είναι νόστιμο, αν έχει αλάτι, πιπέρι σας χαρίζουν παραπάνω θερμίδες από αυτές που πιστεύετε. Αυτές οι μπουκιές δεν είναι αθώες.
Οι σάλτσες: Προσέξτε την ποσότητα σάλτσας στη μερίδα, να μην ξεχειλίζει. Προτιμήστε να την τοποθετείτε δίπλα ως συνοδευτικό και να είναι πιο περιορισμένη η ποσότητά της.
Σαλάτες: Να φάτε μία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά μόνες σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως αυτή η σαλάτα περιέχει και διάφορες σάλτσες ή άλλα υλικά που κατά βάθος κι εσείς γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπονται στη δίαιτά σας, τότε προσέξτε με την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

Write A Comment