Γυναίκα

ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ: ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τα σκασμένα χείλη είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους. Τα γυναικεία χείλη είναι ένα ερωτογενής σημείο που κάνει τη γυναίκα να φαίνεται πιο σέξι, πιο θηλυκή και πιο γοητευτική ανάλογα βέβαια και με το κραγιόν που έχει επιλέξει. Δυστυχώς όμως, τα χείλη είναι ταυτόχρονα και μια ευαίσθητη περιοχή που θα πρέπει εμείς οι γυναίκες να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή αν δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμαστε με διάφορες συνέπειες όπως σκασμένα χείλη, ξηρά χείλη, κ.τ.λ. Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται αρκετά συχνά από το πρόβλημα αυτό και σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση είναι πολύ έντονη. Εμείς παρουσιάζουμε τις αιτίες που προκαλούν “σκάσιμο” των χειλιών καθώς και τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν.

Σκασμένα χείλη – Οι αιτίες
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που σκάζουν τα χείλη είναι:

Αφυδάτωση: Μάλλον δεν καταναλώνετε αρκετές ποσότητες νερού και για το λόγο αυτό, τόσο η επιδερμίδα του προσώπου σας όσο και τα χείλη σας είναι αρκετά ξηρά.
Αυτό βέβαια μπορεί να προκαλείται και από την κατανάλωση αλκοόλ το οποίο έχει την ιδιότητα να προκαλεί αφυδάτωση.Καιρικές συνθήκες: Το έντονο κρύο, ο πολύς αέρας για το χειμώνα καθώς και η έντονη ηλιακή ακτινοβολία για το καλοκαίρι μπορούν να προκαλέσουν σκάσιμο των χειλιών.Χημικές ουσίες: Τα σκασμένα χείλη μπορεί να οφείλουν την ύπαρξή τους σε διάφορες χημικές ουσίες που έρχονται σε επαφή. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να θυμηθείτε ποιες ήταν οι ουσίες που ήρθαν σε επαφή με τα χείλη σας (τρόφιμα, ποτά, τσιγάρα, κραγιόν, κ.τ.λ.) έτσι ώστε να απομονώσετε τις πιθανές ουσίες που μπορεί να συμβάλλουν στο πρόβλημα.Χορήγηση φαρμάκων: Αν λαμβάνετε φάρμακα για κάποια άλλη ασθένεια τότε είναι πολύ πιθανόν κάποια από τις παρενέργειες να προκαλούν σκασμένα χείλη. Διαβάστε τις οδηγίες και δείτε στις παρενέργειες αν αναγράφει οτιδήποτε σχετικό με σκασμένα χείλη, ή ξηρό πρόσωπο, ή ξηρά χείλη, κ.τ.λ.Σάλιο: Το σάλιο μας μπορεί να προκαλέσει και αυτό ξηρότητα και σκάσιμο στα χείλη. Αυτό έχει να κάνει και με τον άνθρωπο.Η συμπεριφορά μας προς τα χείλη μας: Αν δαγκώνουμε συχνά τα χείλη μας, αν τα σαλιώνουμε συχνά, αν τρίβουμε τα δόντια μας πάνω τους και γενικά αν έχουμε κάποια συχνή συνήθεια που αφορά τα χείλη μας τότε αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβάλει στο πρόβλημα.Κάπνισμα: Το κάπνισμα προκαλεί ξηροστομία και σε ορισμένες περιπτώσεις σκάσιμο των χειλιών.

Σκασμένα χείλη – Οι λύσεις
Οι διαθέσεις λύσεις που υπάρχουν για να απαλλαχτείτε από το πρόβλημα των σκασμένων χειλιών ή έστω να το μετριάσετε είναι:

Ενυδάτωση: Η κατανάλωση8 ποτηριών την ημέρα νερό βοηθάει αρκετά στην ενυδάτωση του οργανισμού γενικώς. Αποφύγετε το πολύ κρύο: Αν είναι δυνατόν αποφύγετε να κάνετε πολλές βόλτες στο κρύο. Περιορίστε το πολύ αλκοόλ: Καλό είναι να αποφεύγεται την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ διότι κυριολεκτικά σας “στεγνώνει”.Υγιεινή διατροφή: Τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η υγιεινή διατροφή θα βοηθήσει γενικότερα την εικόνα της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος και όχι μόνο τα χείλη.Περιορίστε το κάπνισμα: Όπως είπαμε και πριν, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία.

Το καλύτερο είναι να προσπαθήσετε να το κόψετε εντελώς. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε να τα καταφέρετε τότε φροντίστε τουλάχιστον να το περιορίσετε.Μην σκαλίζετε τα χείλη σας: Αν έχετε την κακία συνήθεια να δαγκώνετε τα χείλη σας, να τα σαλιώνετε, να τα τρίβετε, κ.τ.λ. τότε προσπαθήστε όσο το δυνατόν να περιορίσετε αυτή τη συνήθεια. Lip Balm του εμπορίου (Βάλσαμο των χειλιών): Τα Lip Balm είναι μια κατηγορία προϊόντων που βοηθούν πολύ στην διατήρηση της υγρασίας των χειλιών. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν βαζελίνη ή κερί που είναι ουσίες που επικάθονται πάνω στα χείλη και εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας.

Σπιτικά Lip Balm: Αν δεν θέλετε τα χημικά συστατικά που περιέχονται στα Lip Balm του εμπορίου τότε μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι ένα Lip Balm από εντελώς φυσικά υλικά. Θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή άλλο αιθέριο έλαιο)
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη (προαιρετικά)

Ζεστάνετε το έλαιο, το κερί και το μέλι σε ένα ανοξείδωτο σκεύος σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς το κερί. Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (Βιταμίνη Ε, αιθέριο έλαιο, κακάο) και ανακατέψτε πολύ καλά. Τοποθετήστε αμέσως το σκεύος σε δροσερό νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά. Έπειτα τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κλειστό δοχείο και αφήστε το για τρεις ώρες. Το σπιτικό Lip Balm είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ: www.dynamikhgynaika.gr

 

Write A Comment