Ειδήσεις

ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ METROPOLITAN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται το νοσοκομείο Metropolitan (όμιλος Περσεύς σε συνεργασία με εταιρεία Αμερικανικών συμφερόντων), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthpress.gr

Παράλληλα, το Metropolitan αναλαμβάνει την υποχρέωση της ανάληψης των χρεών του Ντυνάν, τα οποία κυμαίνονται από 120 έως 170 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια είναι οφειλές στους εργαζομένους.

Ήδη, μάλιστα, η διοίκηση του Meropolitan έχει έλθει σε συμφωνία με τράπεζα-πιστωτή, κάτι που καθιστά το νοσοκομείο του παραλιακού άξονα σε κύριο διεκδικητή του Ερρίκος Ντυνάν, ρίχνοντας στον τραπέζι την πλέον δελεαστική πρόταση (ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ντυνάν έχουν εκδηλώσει και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας).

Ρύθμιση χρεών αλλά και απολύσεις
Σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του healthpress.gr, υπάρχει διακανονισμός για ρύθμιση των χρεών του Ερρίκος Ντυνάν ως προς το δημόσιο, γι’ αυτό και η συμφωνία θεωρείται ήδη «τελειωμένη». Με μία προϋπόθεση, όμως…Να βρεθεί λύση και στο θέμα των εργαζομένων του Ντυνάν (1.100 στον αριθμό).

Εάν η συμφωνία τελεσφορήσει θα πρέπει να αναμένεται κύμα απολύσεων από το Ντυνάν, καθώς, «…το νέο σχήμα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι βιώσιμο», ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιόπιστες πηγές.

Δεδομένη θα πρέπει, επίσης, να θεωρείται και η μετακίνηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από το Metropolitan στο Ντυνάν, αλλά και, πιθανόν, και από άλλα νοσοκομεία- άλλων ομίλων- που βλέπουν ξαφνικά να «κατεβαίνει» η αγορά από…τον Βορά προς το Κέντρο και τα Νότια.

Τι αλλάζει με την πιθανή εξαγορά του Ντυνάν από το Metropolitan:
-Αλλάζει άρδην η ισορροπία δυνάμεων στον τομέα της ιδιωτικής υγείας στην Αθήνα, καθώς δημιουργείται ένας υγειονομικός «υπερόμιλος» δυναμικότητας άνω των 600 κλινών και, μάλιστα, Α΄κατηγορίας, με τα δύο νοσοκομεία (Metropolitan και Ντυνάν) να έχουν πλέον κοινά logistics, άρα και μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά.
-Τις μεγαλύτερες πιέσεις φαίνεται ότι θα δεχτούν άλλοι υγειονομικοί όμιλοι που διαθέτουν νοσοκομεία σε «ακτίνα βολής» στο Ντυνάν. Οι ακόμη μικρότερες κλινικές ουσιαστικά περιθωριοποιούνται, καθώς θα αναγκαστούν, για να παραμείνουν στην αγορά, να δουλέψουν αποκλειστικά με τον ΕΟΠΥΥ και να λειτουργούν- τρόπον τινά- ως παραρτήματα του Δημοσίου.
-Πλέον, η ισχύς της διαπραγμάτευσης με τις ασφαλιστικές εταιρείες κλίνει υπέρ του νέου ομίλου που δημιουργείται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κράτος και τους ασφαλισμένους, σχολίαζαν πηγές του healthpress.gr

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment