Διατροφή

ΤΡΩΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ; ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τρώτε περισσότερο απ’ όσο πραγματικά θέλετε; Ξεφεύγετε μέσα στην ημέρα με σνακ ή ακόμη και οι μερίδες σας είναι πολλαπλάσιες της πραγματικής πείνας σας;
Ερευνητές από το Πανεπιστημίο του Λίβερπουλ ανέλυσαν 24 μελέτες που είχαν διερευνήσει στο παρελθόν την επίδραση της προσοχής και της μνήμης στην πρόσληψη τροφής.

Τα ευρήματά τους ήταν τα εξής:
• Αν κάνετε κάτι παράλληλα με το φαγητό ή αν κάτι σας αποσπά την προσοχή όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ο υπολογιστής, ένα βιβλίο κτλ και δεν δίνετε σημασία στο φαγητό που καταναλώνετε υπάρχει η τάση να τρώτε περισσότερο απ’ όσο πραγματικά θέλετε.
• Δίνοντας προσοχή σε ό, τι τρώτε και απολαμβάνοντας στην ουσία το φαγητό σας κάνει να τρώτε λιγότερο και να έχετε το αίσθημα του κορεσμού και της ικανοποίησης για περισσότερο χρόνο.
• Ακόμη και όσοι βρίσκονται σε δίαιτα και η διατροφή τους είναι περιορισμένη σε θερμίδες έχουν την τάση να ξεφεύγουν όταν τρώνε παράλληλα με κάτι που τους αποσπά την προσοχή.

Δώστε λοιπόν την απαραίτητη προσοχή στο φαγητό σας και το χρόνο που του αναλογεί και απολαύστε το επικεντρωμένοι σε αυτό χωρίς εξωτερικές περισπάσεις. Όσο περισσότερο χρόνο θυμάστε το φαγητό που φάγατε τόσο πιο συγκρατημένοι θα είστε στο «τσιμπολόγημα» μετά.

Η έρευνα, δημοσιεύεται στο “American Journal of Clinical Nutrition”.

Κάντε την ώρα του φαγητού ευχάριστη εμπειρία και ίσως σας βοηθήσει να μειώσετε και τις θερμίδες που καταναλώνετε.

ΠΗΓΗ: HealthDay

Write A Comment