Γυναίκα

SOS ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Έχεις βγει, έχεις περάσει όμορφα, ήπιες αρκετά… Ίσως και να έπεσες για ύπνο με το μακιγιάζ σου (ok! Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες και… ανήκω σε αυτήν!). Σήμερα, όμως, η επιδερμίδα σου μοιάζει να σε εκδικείται. Είναι θαμπή, τα μάτια σου με δυσκολία ανοίγουν, νιώθεις το πρόσωπό σου να σε τραβάει.

Σε τέτοιες mayday καταστάσεις η αγαπημένη μας δερματολόγος Μάργκυ Καπελάρη, μας βγάζει από τα δύσκολα. Αυτή τη φορά, όμως, για να μου δώσει τα tips με έβαλε να της υποσχεθώ ότι δεν θα πέσω ποτέ ξανά για ύπνο με το μακιγιάζ μου. Κι έδωσα beauty όρκο. Και μου έδωσε τα beauty tips (fair enough ανταλλαγή!).

Μετά το ξενύχτι τι;
Πρώτο μέλημά μας το επόμενο πρωί είναι να ενυδατώσουμε και να καλμάρουμε το στρεσαρισμένο δέρμα μας, βοηθώντας το παράλληλα να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, το σμίγμα και οι ρύποι που μαζεύτηκαν όλο το προηγούμενο βράδυ.

Μάσκες που σου φτιάχνουν το πρόσωπο… και τη μέρα!
1. Φτιάξε μια μάσκα που έχει μέσα μία κουταλιά της σούπας βρώμη, μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και σε ένα ζεστό κουτάλι (για να το ζεστάνεις μπορείς να το βάλεις μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει) να βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τα ανακατεύεις όλα μαζί, το αφήνεις στο πρόσωπο για 10 λεπτά και το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

2. Για να κάνεις το πρόσωπο να λάμψει και να πάρει θρέψη, μπορείς να φτιάξεις μία μάσκα με γλυκιά κολοκύθα (είναι η εποχή της) που την έχεις χτυπήσει στο μπλέντερ μαζί με δύο ολόκληρα αυγά.

Ανάλογα, όμως, με τον τύπο της επιδερμίδας σου μπορείς να προσθέσεις:
– Για ξηρό δέρμα: δύο κουταλιές της σούπας γάλα και μία κουταλιά της σούπας μέλι.
– Για λιπαρό δέρμα: δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο.

Αφήνεις αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και μετά το ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

ΠΗΓΗ: www.tlife.gr

Write A Comment