ΝΕΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Αργά τη νύχτα το υπουργείο Υγείας ανήρτησε στο διαδίκτυο το νέο δελτίο τιμών που περιλαμβάνει τιμές για νέα γενόσημα φάρμακα που θα κυκλοφορούν πλέον στην αγορά αλλά και διορθώσεις σε τιμές που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα.

Στις 8 Μαϊου θα αρχίσει να ισχύει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά τη νύχτα. Περιλαμβάνει μόνο νέα γενόσημα φάρμακα αλλά και διορθώσεις τιμών. Παρά τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) η ηγεσία του υπουργείο Υγείας δεν τιμολόγησε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες που απευθύνονται σε σοβαρά νοσήματα.

Μάλιστα ο ΣΦΕΕ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και μιλά ακόμη και για αδιαφάνεια και για μη νόμιμες διαδικασίες που δημιουργούν στρεβλό ανταγωνισμό στην αγορά.

Παρ αυτά τιμές δόθηκαν μόνο σε νέα γενόσημα και μάλιστα όχι στο σύνολο όσων είχαν κάνει αίτηση.

Να σημειωθεί ότι εταιρείες με νέα φάρμακα τόσο γενόσημα όσο και πρωτότυπα καινοτόμα, περιμένουν εδώ και 2,5 χρόνια να πάρουν τα προϊόντα τους τιμές παρότι ο νόμος προβλέπει ότι από την ημέρα της σχετικής αίτησης πρέπει να τιμολογούνται εντός 90 ημερών.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.grΣχολιάστε

— required *

— required *

*

code


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Error, no group ID set! Check your syntax!