Γυναίκα

ΑΘΩΑ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΣΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Άφεση αμαρτιών στα τακούνια και τα μοντέρνα γυναικεία παπούτσια δίνει μια νέα αμερικανική έρευνα που εντοπίζει τους λόγους εμφάνισης παραμορφώσεων στα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών σε γενετικούς παράγοντες και όχι στα παπούτσια.

Οι ερευνητές εντόπισαν ότι το γνωστό κότσι (βλαισός μέγας δάχτυλος) οφείλεται σε οικογενειακή προδιάθεση. Το κότσι δημιουργείται όταν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κλίνει προς τα υπόλοιπα με αποτέλεσμα να προβάλει προς τα έξω το οστό με το οποίο συνδέεται. Το πόδι αλλοιώνεται και εκτός από αισθητικό είναι και ένα επώδυνο πρόβλημα.

Οι ερευνητές από το 2002 έως και το 2008 εξέτασαν περισσότερους από 1.370 ενήλικες, το 57% του δείγματος μάλιστα ήταν γυναίκες καθώς εμφανίζουν περισσότερο αυτό το πρόβλημα. Κι ενώ έπρεπε τα παπούτσια να επιδεινώνουν το πρόβλημα οι ερευνητές εντόπισαν ότι η οικογενειακή προδιάθεση ήταν πιο ισχυρή.

Φταίνε τα γονίδια λοιπόν και όχι τα παπούτσια γι’ αυτό καλό είναι όσοι ξέρουν ότι έχουν ιστορικό στην οικογένεια με τέτοιου είδους παθήσεις του ποδιού να είναι προσεκτικοί με τις αλλοιώσεις που μπορεί να παρατηρήσουν στα πόδια τους και να απευθυνθούν έγκαιρά στο γιατρό τους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το κότσι (βλαισός μέγας δάχτυλος)

ΠΗΓΗ: www.medicalnews.gr

Write A Comment