Έρευνες

ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το εργασιακό άγχος αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, σιγά την είδηση θα πείτε και θα έχετε δίκιο. Αν σας πούμε όμως ότι υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο που προκαλεί το εργασιακό άγχος τι θα λέγατε.

Αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος που προκαλεί η εργασία, οι προθεσμίες ή ακόμη και αναζήτηση αποδοτικών μορφών εργασίας υπάρχει τρόπος, λένε οι επιστήμονες να μειώσετε τις επικίνδυνες παραμέτρους αυτής της μακρόχρονης κατάστασης άγχους με την οποία μολύνετε τον οργανισμό σας.

Η λύση είναι απλή υποστηρίζουν. Ένα υγιεινός τρόπος ζωής είναι το καλύτερο τείχος απέναντι στις τοξικές συνέπειες του εργασιακού άγχους.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο «Canadian Medical Association Journal» περιλαμβάνει στοιχεία από 102.000 άνδρες και γυναίκες 17 με 70 ετών σε 5 χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Φινλανδία). Η κατηγοριοποίηση τους έγινε βάσει του τρόπου ζωής ως υγιής – μέτρια ανθυγιεινός – ανθυγιεινός σε σχέση με το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, την σωματική άσκηση, το βάρος του σώματος.

Σε μια περίοδο 10 ετών όταν το εργασιακό στρές συνδυαζόταν με έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής ο κίνδυνος για καρδιακή νόσο ήταν 31,2 σε κάθε 1.000 ανθρώπους και σχεδόν στο μισό για όσους υπέφεραν από εργασιακό στρες αλλά ακολουθούσαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, 15 κάθε 1.000 ανθρώπους.

Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου στο μισό τουλάχιστον, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά να λειτουργήσετε υπέρ της καρδιάς σας.

ΠΗΓΗ: www.health.com

Write A Comment