Έρευνες

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο Dr. Ronald Crystal, γενετιστής που εργάζεται στο Weill Cornell Medical College, ενδεχομένως να βρίσκεται κοντά στην εφεύρεση ενός εμβολίου που ακυρώνει την επίδραση που έχει η κοκαΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Σε ένα πρόσφατο πείραμα, πίθηκοι που εμβολιάστηκαν και μετά τους δόθηκε κοκαΐνη ενδοφλεβίως δεν αντέδρασαν στο ναρκωτικό. «Ήταν σαν να έπαιρναν νερό», είπε ο Dr. Crystal.

Όμως, το Daily Beast προειδοποιεί ότι οι παγίδες ενός προηγούμενου εμβολίου μπορεί να σημαίνουν ότι η οποιαδήποτε θεραπεία απεξάρτησης από τη κοκαΐνη μάλλον είναι φρούδες ελπίδες. Μια δοκιμή ενός εμβολίου που έγινε το 2010 σε εθελοντές έκανε μερικούς να «χρεοκοπήσουν αγοράζοντας από πολλούς και διαφορετικούς εμπόρους ναρκωτικών, ελπίζοντας να βρουν μια ποικιλία που θα τους “ανέβαζε”», όπως έγραψε η Washington Post.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα εμβόλια δεν αναχαιτίζουν την ανάγκη του εθισμένου, όπως λέει η Dr Mary Jeanne Kreek του Rockefeller University: «Το ρίσκο με τα εμβόλια είναι ότι ο χρήστης μπορεί να πάρει υπερβολική δόση, προσπαθώντας να ξαναβρεί την αρχική επίδραση. Για τους εθισμένους στη κοκαΐνη υπάρχει κίνδυνος μεγάλης αγγειακής βλάβης. Οποιοδήποτε εμβόλιο πρέπει να συνοδεύεται από ψυχική υποστήριξη και άλλου είδους θεραπεία». Σε εννιά μήνες η έρευνα του Dr Crystal θα περιλαμβάνει και δοκιμές σε ανθρώπους, αλλά μόνο σε όσους έχουν σταματήσει τη χρήση και επιθυμούν να παραμείνουν έτσι.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Write A Comment