Ιατρικά Νέα

ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ LASER, ΣΥΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μια νέα, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί λέιζερ για να λιώσει το λίπος θα μπορούσε να αντικαταστήσει την κλασική λιποαναρρόφηση, δείχνει πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 άτομα και η οποία παρουσιάστηκε στην 38η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση Επεμβατικής Ακτινολογίας στη Νέα Ορλεάνη.

Χωρίς τους κινδύνους της χειρουργικής διαδικασίας και όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την κλασική λιποαναρρόφηση, η λιποδιαλυτική δράση του νέου λέιζερ λιπόλυσης, (lipolysis), μιας ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της παραγωγής νέου κολλαγόνου (το κολλαγόνο είναι η κύρια πρωτεΐνη που ευθύνεται για τον τόνο και την υφή του δέρματος). Επιπλέον, το λέιζερ προκαλεί συσπάσεις που οφείλονται στο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να συσφίγγει το δέρμα. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον κίνδυνο χαλάρωσης του δέρματος, κάτι που ενοχλεί τους περισσότερους ασθενείς που υποβάλλονται σε λιποαναρρόφηση. Η λιπόλυση με λέιζερ καταφέρνει να αφαιρέσει περισσότερο λίπος από αυτό που αφαιρείται σε μια απλή λιποαναρρόφηση.

Πολλές γυναίκες που έκαναν λιποαναρρόφηση , απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα εξαιτίας του περίσσιου δέρματος που έμεινε χαλαρωμένο μετά την αφαιρεση του λίπους» δήλωσε ο Abbas Chamsuddin επικεφαλής της μελέτης και επεμβατικός ακτινολόγος στο Κέντρο Laser και Επεμβατικής Χειρουργικής της Ατλάντα. «Με τη χρήση υπερήχων καθοδηγούν την οπτική ίνα του λέιζερ κατά τη διάρκεια του λέιζερ-λιπόλυσης, κι έτσι η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά μέρη του σώματος και να οδηγήσει σε εξαιρετικα αποτελέσματα, διατηρώντας το δέρμα σφιχτό».

“Η μέθοδος της λιποαναρρόφησης χρησιμοποιείται για περισσότερο από 20 χρόνια. Πολλοί δεν τολμούν να δοκιμάσουν την επέμβαση γιατί εχουν ακούσει ότι το δέρμα συχνά κρεμάει μετά την αφαίρεση του λίπους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ασθενείς που αφαιρούν λίπος από την περιοχή της κοιλιάς» δήλωσε ο Chamsuddin. “Συνδυάζοντας την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση με λέιζερ-λιπόλυση έχει πλέον αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και το δέρμα δεν παρουσιάζει καθόλου χαλάρωση. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που θέλει, όπως επίπεδη κοιλιά, χωρίς να χρειάζεται χειρουργείο», είπε.

Μεταξύ Φεβρουαρίου 2009 και Ιουλίου 2012 μια ομάδα 2.183 ατόμων, ηλικίας 17-73 (75 % γυναίεκες, 25% άνδρες), υποβλήθηκαν σε λιπόλυση με την χρήση λείζερ και σε λιποαναρρόφηση, σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως το λαιμό, τα χέρια, τη μέση, το στήθος, την κοιλιά, τους μηρούς και τους αστραγάλους. Πριν από τη θεραπεία, κατέγραψαν για κάθε άτομο μετρήσεις όπως το βάρος του, τη διάμετρο των περιοχών που έχρηζαν θεραπείας και η σφριγηλότητα του δέρματος. « Η θερμική ενέργεια του λειζερ λιώνει το λίπος και η κλασική μέθοδος της λιποαναρρόφησης το απομακρύνει από το σώμα» δευκρίνησε ο Dr.Chamsuddin. «Ολες οι πάσχουσες περιοχές έδειξαν βελτίωση στη μείωση του λίπους αλλά και το σημαντικό είναι ότι διατήρησαν τη σφριγηλότητα του δέρματος». «Το συγκεκριμένο λειζερ χρησιμοποιεί στοχευμενη ενέργεια για να «χτυπήσει» το λίπος χωρίς να επηρεάζει άλλους ιστους στην περιοχή, κάτι που διευκολύνει την ταχεία ανάρρωση του ασθενούς», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment