Γυναίκα

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Tα νανοσωματίδια χρυσού επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nanotoxicology. Και η διαπίστωση αυτη είναι σημαντική εάν σκεφτεί κανείς ότι συχνά, μικροσωματίδια χρυσού προστίθενται σε καλλυντικές κρέμες και σε άλλα προιόντα ομορφιάς που εφαρμόζονται στο πρόσωπο για να δώσουν λαμπερή όψη.

Επιπλέον, τα σωματίδια χρυσού φαίνεται ότι αναστέλλουν την αποθήκευση λίπους, καθυστερούν την επούλωση πληγών και επηρεάζουν την εμφάνιση του διαβήτη, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Stony Brook.

Οι επιστήμονες εξέτασαν πολύ μικρές δόσεις νανοσωματιδίων χρυσού σε διαφόρους τύπους κυττάρων, διαπιστώνοντας ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σωματίδια χρυσού διεισδύουν στα ενήλικα βλαστικά κύτταρα «σχεδόν αμέσως» και μόλις εισχωρήσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγούν. Αυτά τα σωματίδια περιορίζουν την κυκλοφορία, την κυτταρική διαίρεση και τη σύσπαση του κολλαγόνου.

“Τα καλά νέα είναι ότι όταν τα νανοσωματίδια αφαιρέθηκαν, αποκαταστάθηκαν αμέσως οι φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων” δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment