Ειδήσεις

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Επιστολή του Φ.Σ.Η. σχετική με τους επίορκους φαρμακοποιούς

Κατά διαστήματα τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και στον τύπο εκπρόσωποι της πολιτείας ομιλούν για επίορκους λειτουργούς υγείας, που κάνουν παράνομες εξαγωγές φαρμάκων στο εξωτερικό. Επειδή το θέμα είναι υπαρκτό και δημιουργεί τεράστιο ηθικό θέμα, αλλά πάνω από όλα πρακτικό μια και οι έλληνες ασθενείς στερούνται το φάρμακο τους, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα και για τη ζωή τους.

Όμως επειδή το έργο αυτό το έχουμε ξανά δει και το ξαναβλέπουμε κάθε φορά που η πολιτεία θέλει να πάρει κάποια μέτρα ενάντια στους φαρμακοποιούς ανακινεί θέμα επίορκων φαρμακοποιών μόνο και μόνο για να περάσει στην κοινή γνώμη πολύ ποιο εύκολα τα μέτρα που θέλει.

Εμείς λοιπόν λέμε ναι υπάρχουν επίορκοι φαρμακοποιοί αλλά παρακαλούμε – προκαλούμε την πολιτεία να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων αυτών, καθώς επίσης και να μας ενημερώσει ποιες ενέργειες έχει κάνει και ποιες ποινές έχει επιβάλει σε όλους αυτούς τους φαρμακοποιούς που έχουν παρανομήσει και δεν μιλάμε για τυπικές παραβάσεις, αλλά για παραβάσεις που χρήζουν ποινικής διερεύνησης και παρέμβασης όπως (π.χ. η υπόθεση με τα φάρμακα στο πηγάδι του Λαυρίου) που το θυμούνται κάθε φορά που θέλουν να πάρουν κάποια μέτρα για το φαρμακείο, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον επίσημα ποιός ή ποιοί ήταν οι επίορκοι φαρμακοποιοί και ποιές ποινές τους έχουν επιβάλει.

Επειδή πιστεύουμε στο λειτούργημα του δημοσιογράφου και στη δυνατότητα που έχει για αμερόληπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης, σας παρακαλούμε την επόμενη φορά που θα προκύψει ένα τέτοιοι θέμα, εάν δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση – απάντηση από την πλευρά του ΠΦΣ τουλάχιστον θέστε τους τα ερωτήματα που σας θέσαμε παραπάνω.

Σας ευχαριστούμε εκ τον προτέρων και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

 Για το ΔΣ του ΦΣΗ

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γραμματέας

Τσικανδηλάκης Γιάννης                           Σκουντάκης Αριστοτέλης

 

 

 

Write A Comment