Γυναίκα

ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ 15ΧΡΟΝΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τελικά ύστερα από καιρό, ο Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκου (FDA), άναψε το πράσινο φως προκειμένου να διατεθεί στην αγορά ελεύθερα και δίχως συνταγογράφηση το περίφημο χάπι της επόμενης μέρας, για κορίτσια από 15 ετών και άνω…

Πρόκειται για το αντισυλληπτικό που μπορεί η κάθε γυναίκα να παίρνει από το στόμα εάν έχει την υποψία ότι θα αποκτήσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το συγκεκριμένο χάπι έχει ένα χρονικό όριο. Δηλαδή δρα μέχρι 72 ώρες μετά την ελεύθερη σεξουαλική επαφή. Η συγκεκριμένη έγκριση από τον FDA, η οποία είχε μπλοκαριστεί νομικά, ήρθη ύστερα από απόφαση του εφετείου της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξήγησε ότι η απόφασή της ανταποκρίνεται σε ένα τροποποιημένο αίτημα για την κυκλοφορία στην αγορά του χαπιού αυτού, που αποτελεί μια έκτακτης ανάγκης μέθοδο αντισύλληψης.

“Έρευνες έδειξαν ότι η πρόσβαση στα αντισυλληπτικά αυτά, μπορεί να μειώσει περισσότερο τις ανεπιθύμητες κυήσεις στις ΗΠΑ”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια της FDA δρ Μάργκαρετ Χάμπουργκ και συνέχισε: “Τα δεδομένα των ερευνών που διεξήχθησαν σε αυτό το είδος αντισύλληψης δείχνουν ότι οι νέες από την ηλικία των 15 ετών μπορούν να καταλαβαίνουν πώς δρα το συγκεκριμένο χάπι και πώς να το χρησιμοποιούν σωστά”.

Σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία στηρίχθηκε το Εφετείο και ο FDA, “οι νέες καταλαβαίνουν επίσης ότι το χάπι αυτό δεν προστατεύει από τη λοίμωξη με τον ιό HIV που ευθύνεται για το AIDS”, επισημαίνει η δρ Χάμπουργκ.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Write A Comment