Ιατρικά Νέα

3ΗΜΕΡΟ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«H Ιατρική του Αύριο – σήμερα»
Ένα πρωτοποριακό και άκρως ενδιαφέρον 3ήμερο Ευεξίας, Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 24-26 Μαίου στο νησί ”της Γενετικής και των Γενετιστών”, τις Σπέτσες. Τη διημερίδα διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (ΕΕΕΠΙΑ) με την υποστήριξη της Ορθοβιοτικής, του πρώτου κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής, στο ιστορικό κτίριο των Σπετσών, την ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ.

Πρόκειται για μια καινοτόμο προσπάθεια όπου σημαντικοί επιστήμονες, ανάμεσά τους οι καθηγητές Brian Clark , Στάθης Γκόνος και Δρ.Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους, θα δώσουν το στίγμα των σημαντικότερων επιστημονικών ερευνών για την αντιγήρανση και θα τονίσουν την ανάγκη και τη σημασία της επιτυχούς συνύπαρξης της επιστήμης με τον ορθό βίο. «Το τριήμερο αυτό συνιστά μια συνολική προσπάθεια για να μπορέσουν επιστήμονες και κοινό να αντιληφθούν με τρόπο βατό και κατανοητό ότι η έννοια της Αντιγήρανσης δεν είναι απλά μια ανθρώπινη αδυναμία αλλά μια εμπεριστατωμένη προσέγγιση για έναν ορθό βίο. Ζούμε υγιείς σημαίνει παραμένουμε υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα» τονίζει ο Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους , Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ , Ειδικός Παθολόγος, και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο καθηγητής κ.Γκόνος, τόνισε τη σημασία της Πρόληψης και πώς το περιβάλλον και συγκεκριμένα ο τρόπος ζωής παίζει πρωταρχικό ρόλο- τον σημαντικότερο κατά τα 2/3- για υγιή γεράματα και μακροζωία. «Η αλληλεπίδραση του οργανισμού με το περιβάλλον είναι καθοριστική. Το περιβάλλον αλλάζει και ο οργανισμός μας δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί.»

Εξατομικευμένες συνταγές υγείας, επιμήκυνση της ζωής, αντιοξειδωτικά που σε μεγάλες ποσότητες βλάπτουν τον οργανισμό αντί να τον οφελούν και άλλα πολλά είναι τα θέματα που θα καλύψουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες κατά τη διάρκεια του 3ημέρου στις Σπέτσες.

«Μιλάμε πλέον για προληπτική Ιατρική, για τη δεύτερη φάση της Ιατρικής» τόνισε ο Δρ. Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους. «Η γήρανση δεν είναι τίποτα παραπάνω από συσσώρευση βλαβών. Αυτές πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.»

«Η Ορθοβιοτική για τρίτη χρονιά είναι παρούσα στην ετήσια αυτή επιστημονική συνάντηση της ΕΕΕΠΙΑ, μένοντας πιστή στην πάγια επιλογή της να στηρίζει την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει την ορθή οδό για την μακροβιότητα και την ευζωία» υπογραμμίζει η κα Ελεάνα Παπαχαραλάμπους, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ορθοβιοτικής.

Παράλληλα με το ενημερωτικό πρόγραμμα για την ιατρική κοινότητα, θα υπάρχουν για τους συμμετέχτες δραστηριότητες ευεξίας και χαλάρωσης στο ειδυλλιακό τοπίο των Σπετσών.

Με την ενεργό συμμετοχή της Ελένης Πετρουλάκη θα έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, Yoga & Pilates στην αμμουδιά. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να λάβει μέρος και σε πολλές άλλες δραστηριότητες όπως: Ποδηλατικός γύρος, πεζοπορία, Live Cooking με τοπικές σπεσιαλιτέ από τις Σπετσιώτισσες νοικοκυρές κ.α

Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο μοναδικό αυτό «τριήμερο Υγείας» μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.hsaam2013.com

Το Healthpress στηρίζει αυτή τη σημαντική προσπάθεια και θα βρίσκεται στο τριήμερο Ευεξίας, Πρόληψης και Υγείας στις Σπέτσες ως χορηγός επικοινωνίας.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment