Άνδρας

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια κατασκευή με σχήμα ρίζας η οποία τοποθετείται στο οστό της γνάθου με σκοπό την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων ελλειπόντων δοντιών. Το υλικό που κατασκευάζονται τα εμφυτεύματα είναι το τιτάνιο το οποίο είναι ένα βιοσυμβατό μέταλλο(δεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή οδοντικών και οχι μόνο εμφυτευμάτων για πολλές δεκαετίες. Αποτελούν την πλέον προηγμένη και αξιόπιστη θεραπεία για την αντικατάσταση των χαμένων ή καταδικασμένων δοντιών η οποία βασίζεται σε μακροχρόνιες έρευνες και μελέτες. Με το σωστό πρωτόκολλο τοποθέτησης η θεραπεία με εμφυτεύματα έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%.

 Οι δυνατότητες των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι οι εξής:
– Αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει με ένα εμφύτευμα και μία στεφάνη(θήκη).
– Αντικατάσταση περισσοτέρων δοντιών με την κατασκευή ακίνητων γεφυρών πάνω σε εμφυτεύματα.
– Εξαγωγή ενός δοντιού και άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος.
– Αντικατάσταση όλων των δοντιών με ακίνητη γέφυρα πάνω σε εμφυτεύματα.
– Αντικατάσταση όλων των δοντιών με οδοντοστοιχία πάνω σε εμφυτεύματα.

Πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων:
– Καμία φθορά(τρόχισμα) στα υγιή γειτονικά δόντια.
– Δεν χρειάζονται τα δύσχρηστα στερεωτικά οδοντοστοιχιών(κόλλες).
– Απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης εξαιτίας της κατάργησης των παλιών μη στερεωμένων οδοντοστοιχιών.
– Η φροντίδα των εμφυτευμάτων είναι ίδια με των φυσικών δοντιών.
– Βοηθάνε στην αποφυγή οστικής απορρόφησης και κατά συνέπεια στη διατήρηση του φυσικού περιγράμματος του προσώπου με αποτέλεσμα μια όμορφη εμφάνιση.
– Θεραπεία με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
– Τα εμφυτεύματα προσφέρουν στον οδοντιατρικό ασθενή άνεση, ασφάλεια και αισθητική όπως τα φυσικά δόντια και βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής.

 Περιορισμοί των εμφυτευμάτων:
– Η αποκατάσταση με εμφυτεύματα στους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν ενδείκνυται.
– Τα άτομα που καπνίζουν έχουν μειωμένα ποσοστά επιτυχίας.
– Όταν υπάρχει περιοδοντίτιδα στον οδοντιατρικό ασθενή πρέπει να γίνει πρώτα η θεραπεία περιοδοντίτιδας και μετά η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Η αποκατάσταση των δοντιών με εμφυτεύματα περιλαμβάνει δύο στάδια, τη χειρουργική τοποθέτηση που γίνεται με τοπική αναισθησία και το στάδιο της προσθετικής αποκατάστασης. Και τα δύο σταδια γίνονται στο ιατρείο. Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων υπάρχει η περίοδος της επούλωσης η οποία εκτιμάται ανάλογα με τη κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ο οδοντιατρικός ασθενής μπορεί να λειτουργήσει και να εργαστεί κανονικά χωρίς προβλήματα εφόσον ακολουθήσει σωστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

Η αποκατάσταση δοντιών με εμφυτεύματα μπορεί να βοηθήσει να ανακτήσετε το φυσικό σας χαμόγελο εγγυημένα, προσφέροντας άνεση, ασφάλεια και αισθητική.

www.nikosdiktakis.gr

 

Write A Comment