ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Νοσηλεύτρια ΤΕ
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 27 Οκτωβρίου 1964. Στις 6 Δεκεμβρίου 1985 αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Ηρακλείου. Από τον Ιούνιο του 1986 έως τον Οκτώβριο του ιδίου έτους εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στην ιδιωτική Κλινική ‘’Άγιος Γεώργιος’’. Από τον Οκτώβριο του 1986 μέχρι το 1988, ως νοσηλεύτρια Οφθαλμολογικού Τμήματος του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ από το 1988 μέχρι το 1989 ως υπεύθυνη Β’ Χειρουργικού Τμήματος του ιδίου Νοσοκομείου. Έκτοτε εργάζεται ανελλιπώς ως προϊσταμένη της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πα.Γ.Ν.Η., μέχρι το Μάιο του 2011. Από την ημερομηνία αυτή έως σήμερα είναι Τομεάρχης του 7ου Τομέα Ν.Υ. του Παν/κού Νοσ/μείου Ηρακλείου.

Τίτλοι σπουδών-επιμόρφωση-μετεκπαίδευση
1. Πτυχίο Τμήματος Νοσηλευτικής Σχολής ΤΕΙ Ηρακλείου (1985)
2. Τίτλος ειδικότητας Χειρουργικής Νοσηλευτικής (1995)
3. Γνώση Η/Υ (Δίπλωμα στις δεξιότητες της Τεχνολογίας Πληροφορικής του Cambridge)
4. Πτυχίο Αγγλικών (First Certificate in English)

Είναι μέλος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος(EΣΝΕ), της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ογκολογικής Νοσηλευτικής, της Διεθνούς Ογκολογικής Νοσηλευτικής, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Περιφερειακού τμήματος Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Κρήτης (Ε.Σ.Ν.Ε), της Επιτροπής Φαρμάκων (ΕΦ) στο Πα.Γ.Ν.Η (2010-2011) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου.

Έχει συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, ελληνικών και διεθνών, με ανακοινώσεις ή ομιλίες. Το εκπαιδευτικό της έργο επεκτείνεται σε οργάνωση και διδασκαλία μαθημάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ παλιότερα είχε λάβει μέρος και σε ερευνητικές μελέτες στην Κλινική της Χειρ/κής Ογκολογίας.
Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά. Στα χόμπυ της αναφέρονται ο κινηματογράφος, τα ταξίδια, το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων, η μουσική και το κολύμπι.

 

Write A Comment