Γυναίκα

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Και να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές!

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει που και που αλλά εμείς ήδη, όπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έχουμε κάνει τις εξορμήσεις μας στα μαγαζιά για να βρούμε το τέλειο μαγιό και φυσικά έχουμε πέσει με τα μούτρα στη γυμναστική και τη δίαιτα μπας και χάσουμε κανά κιλό, προκειμένου να βγούμε θεές στην παραλία!

Τι γίνεται όμως με τις δύσκολες μέρες του μήνα οι οποίες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Και τι γίνεται αν ο καλός σας ή η παρέα σας έχει κανονίσει διακοπές τις μέρες που εσείς δεν θα μπορείτε να μπείτε στη θάλασσα; Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά καθότι τα χρήματα ήταν περισσότερα και κατ’ επέκταση και οι μέρες των διακοπών! Τι γίνεται όμως όταν έχετε μόνο 5 μέρες για παράδειγμα, οι οποίες δυστυχώς συμπίπτουν με τις μέρες της περιόδου σας;

Δεν υπάρχει ούτε λόγος ανησυχίας ούτε και πανικού διότι υπάρχουν αρκετές φυσικές μέθοδοι για να μπορέσετε να καθυστερήσετε την περίοδό σας οι οποίες δεν πρόκειται να προκαλέσουν την παραμικρή βλάβη στον οργανισμό. Εκτός φυσικά από τα αντισυλληπτικά χάπια, τα οποία θα πρέπει να χορηγηθούν αυστηρά έπειτα από συνταγή γιατρού, υπάρχουν και κάποιες άλλες μέθοδοι, σίγουρα όχι τόσο επιστημονικές αλλά αρκετά θα λέγαμε αποτελεσματικές.

Πολλές γυναίκες θεωρούν, λανθασμένα, ότι η κατανάλωση πικάντικων φαγητών λίγο πριν την περίοδο, είναι ικανή να την καθυστερήσει έως και δύο εβδομάδες. Αυτό είναι μέγα λάθος, καθώς εκτός του ότι δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σε πολλές περιπτώσεις έχει ακριβώς τα αντίθετα! Δύο εβδομάδες πριν την περίοδό σας λοιπόν, κάντε μία ειδική διατροφή η οποία δεν θα περιέχει σε καμία περίπτωση πικάντικες και καυτερές γεύσεις, και θα κυριαρχείται από τζίντζερ, σκόρδο και πιπεριές. Γενικότερα καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιαδήποτε τροφή αυξάνει την θερμότητα στον οργανισμό. Αν ωστόσο, ο χρόνος σας πιέζει και δεν έχετε δύο βδομάδες προθεσμία, μπορείτε να δοκιμάσετε μία διατροφή μόλις 7 ημέρες πριν την περίοδό σας.

To κύριο συστατικό της διατροφής αυτής είναι οι ινδικές φακές (gram lentils) οι οποίες μπορεί να είναι δυσεύρετες αλλά με μία έρευνα αγοράς θα μπορέσετε να τις βρείτε. Αφού λοιπόν τις βρείτε, τηγανίστε τις σε μαγειρικό λάδι και στη συνέχεια πολτοποιήστε τις στο μπλέντερ. Χρησιμοποιήστε το μείγμα αυτό ως βάση μίας σούπας και φάτε κάθε πρωί με άδειο στομάχι ένα πιάτο και στη συνέχεια πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Η εν λόγω μέθοδος, είναι μεν αποτελεσματική, αλλά υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει μικρή αστάθεια του κύκλου σας για τους επόμενους 2 με 3 μήνες. Καλή επιτυχία και καλές βουτιές!

ΠΗΓΗ: www.ediva.gr

Write A Comment