Άνδρας

ΕΝΕΣΕΙΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η έκθεση στον ήλιο, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα και η ηλικία είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για την αποσύνθεση των ελαστικών ινών και του κολλαγόνου της επιδερμίδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων που με τον καιρό «βαθαίνουν». Ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα των ρυτίδων, έστω και παροδική, μπορούν να δώσουν τα ενέσιμα υλικά. Οι ρυτίδες «γεμίζουν», φαίνονται πιο απαλές και το δέρμα πιο «φρέσκο» και πιο νεανικό.

Υπάρχουν διάφορα ενέσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται: άλλα είναι συνθετικά και μόνιμα όπως το polyalkylimide (Bio-Alcamid) και τα «κορδόνια» από GoreTex ενώ άλλα είναι απορροφήσιμα όπως το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, το χόριο και το λίπος. Τα μόνιμα είναι δυνατόν να επιμολυνθούν ή να μετακινηθούν και το κολλαγόνο απαιτεί αλλεργικό test πριν την εφαρμογή του.

Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται μετά από 6-18 μήνες και είναι απόλυτα ασφαλές γιατί είναι φυσιολογικό συστατικό του δέρματος. Η διάρκειά του είναι πολύ μεγαλύτερη ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν κινούνται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει τα ζυγωματικά και τις ρινοπαρειακές αύλακες δίπλα στη μύτη προσμοιάζοντας το midface lift. Γεμίζει την έσω επιφάνεια των κάτω βλεφάρων (tear trough) προσομοιάζοντας την βλεφαροπλαστική. Γεμίζει τη μύτη διορθώνοντας μια ρινοπλαστική ή τις κροταφικές περιοχές δίπλα στα φρύδια κάνοντας eyebrow lift. Η έγχυση μπορεί να γίνει κάτω από το χείλος στις marionette lines βελτιώνοντας το περίγραμμα της κάτω γνάθου. Επίσης μέσα στο χείλος για να δώσει όγκο και σχήμα ή στο πηγούνι διορθώνοντας μέχρι και το ενοχλητικό διπλοσάγονο.

Mετά την θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί κοκκινίλα και πρήξιμο που υποχωρεί γρήγορα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί κορτιζονούχα κρέμα και αντιβίωση. Ακόμη και αν γίνει υπερδιόρθωση, μπορεί να απομακρυνθεί με υαλουρονιδάση. Όλα τα παραπάνω μαζί με το Botox και την μεσοθεραπεία αποτελούν το ενέσιμο face lift που βελτιώνει και ανανεώνει το πρόσωπο χωρίς αναισθησία ή χειρουργείο.

*Ο Ιωάννης Λιαπάκης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (ΕBOPRAS) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης
OpsisClinical Πλαστική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική
http://www.myplasticsurgery.gr

 

Write A Comment